Ultima lectie a domnului Boc (Opinii)

Vineri, 18 Mai 2012, ora 09:10
3919 citiri
Ultima lectie a domnului Boc (Opinii)
Foto: agentia.org

Cine analizeaza cu atentie discursurile domnului Boc si ale celorlalti comilitoni observa cu usurinta ca domniile lor nu au inteles ori nu vor sa inteleaga inca motivele pentru care fosta coalitie de guvernamant a pierdut puterea.

Atat presedintele PDL, cat si activistii sai din media considera ca li se trage de la traseisti si de la parlamentarii celorlalte nationalitati in afara de UDMR.

Or parlamentarii incriminati doar au schimbat macazul, cauzele fiind cele pe care presa nu inceteaza nici acum sa le supuna oprobriului: spolierea banului public de la Guvern pana la ultimul consiliu local, ipocrizia si aroganta tot mai jignitoare ale fostilor diriguitori si continua depreciere a unor sectoare vitale ale societatii romanesti.

Politica strutului

De la nerecunoasterea vinei si pana la desfigurarea oricarei initiative a oamenilor Guvernului Ponta, atacuri firesti intr-o anume masura, daca tinem cont si de calitatea ofertei, n-a fost decat un pas, iar pasul a fost facut cu grabire atat de domnul Boc, dar mai cu seama de fosta clientela, oameni de influenta ramasi pe dinafara dupa pierderea sinecurii si a surselor de finantare.

Se spune ca PDL este un partid construit de domnul Basescu pentru a performa excelent in Opozitie, ceea ce e adevarat. Dar la fel de adevarat e ca apoi nimeni nu s-a mai ocupat sau n-a stiut sa-i asigure si competenta pentru gestionarea puterii. Se ia ca model perioada 2006-2008, cand a inceput sa creasca vertiginos in sondaje, reusind sa-si adjudece impreuna cu PSD si apoi cu PUNR si UDMR majoritati necesare guvernarii.

Se uita insa ca atunci ariergarda Stoica-Stolojan era foarte activa, iar flancurile Berceanu-Blaga-Preda strapungeau cu succes meterezele guvernarii Tariceanu. Ecourile nu au disparut nici acum.

Un Guvern grabit

Din pacate, atat atunci cat si acum, cand piesele de rezistenta nu mai dau niciun randament, partidul n-a fost capabil sa realizeze o constructie ideologic-programatica, menita sa le asigure o guvernare fara frisoane si sincope. Acesta e si motivul multelor guverne Boc si Mihai Razvan Ungureanu, dar si una dintre cauzele pierderii puterii.

Dar mai bine sa-i dam cuvantul domnului Boc: "dupa ce primaria si-a adoptat bugetul, Guvernul nu poate interveni cu bocancii sa ia banii". E vorba de banii dati de fostul prim-ministru in vederea campaniei electorale si doar 387 de milioane retrase de catre finantistii domnului Ponta.

Numai ca din cele 648 de milioane date cadou, 219 milioane constituie fonduri luate cu japca de la Ministerul Educatiei, ceea ce va face ca rusinea PDL sa nu poata fi spalata prea curand de toate apele hidrografiei nationale.

Politica, nori si mocirla

Daca Guvernul Ponta este "cu capul in nori si cu picioarele in mocirla" si "ia masuri demagogice si populiste", Guvernele Boc-Ungureanu cum au fost, daca au taiat salariile si pensiile, convinse si in ziua de azi ca masurile lor au fost salvatoare? Atat de salvatoare ca economia inca nu-si revine, iar de nivelul de trai s-a ales praful.

Totusi, in esenta, domnul Boc ar ramane un critic civilizat in masura in care si-ar putea credita propriile afirmatii. Dar subordonatii se intrec in sarcasme, batjocura si injurii: "Ponta e un magar", zice Silvian Ionescu, cel ce se otaraste ca a fost demis degeaba, intrucat isi inaintase demisia de atatea zile.

Ponta e un magar

Daca domnul Ponta e un magar, asta inseamna ca datele identitatii noastre nationale, inclusiv ale lui Ionescu Silvian, se modofica: toti suntem niste magari, deoarece ne-am ales in frunte pe unul dintre semenii nostri. Asertiunea e valabila si pentru celelalte zoonime politice devenite uzuale in spatiul public: bou, vaca, porc, javra, goriloi, maimuta curentata etc.

Le multumim din inima sustinatorilor noilor si aleselor noastre identitati si ii asiguram de tot respectul si toata consideratia la viitoarele confruntari electorale.

Acum cred ca ati inteles lectia domnului Boc si a comilitonilor sai de la origini pana in prezent: numai PDL are oameni apti sa scoata tara din criza, chiar daca mai rau au afundat-o, iar, ca dovada ca masurile lor au fost corecte si benefice, romanii nu vor uita si-i vor realege. Chiar daca ar putea sa ia din nou aceleasi masuri?

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#guvern Boc Ungureanu lectie, #ultma lectie PDL, #Silvian Ionescu Ponta magar , #PDL