Andreea Vass Paul, despre milionul de someri: O estimare pesimista, dar nu imposibil de atins

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 11:51
3305 citiri
Andreea Vass Paul, despre milionul de someri: O estimare pesimista, dar nu imposibil de atins

Consilierul economic al premierului Emil Boc, Andreea Vass Paul, spune ca cifra de un milion de someri ce se vehiculeaza in ultima perioada este o estimare pesimista, insa "nu imposibil de atins", dar ca, oricum, fara interventia Guvernului ar fi fost o cifra si mai mare.

"Cred ca este (o estimare, n.red.) pesimista, sigur, nu imposibil de atins, dar nu cred ca vom atinge aceasta cifra a somerilor. Fara interventia masurilor guvernamentale, somajul ar fi depasit un milion de oameni", a declarat, la Rfi, consilierul prim ministrului.

Cum se explica diferenta dintre somajul declarat de Boc si cel oficial

Cat despre reactia presei si Opozitiei referitoare la "noul program anti-criza al Guvernului Boc", program ce promova tot vechile masuri anti-criza, Vass Paul a spus ca s-a inteles gresit ca ar fi fost vorba de o noutate.

"Cred ca s-a inteles gresit ca este vorba de un nou plan anti-criza. Propunerea pe care am facut-o noi tuturor era sa ne uitam ce impact au avut masurile pe care le-a luat Guvernul in 2009 si ce preconizeaza sa ia in 2010. Or fiecare masura in parte, acele 28 de masuri care s-au aplicat in acesti doi ani au fost insotite de aceste rezultate foarte concrete: cate locuri de munca s-au creat, cate firme s-au salvat de la faliment.

Funar: Cifra reala a somajului din Romania este de 30%

Aceste rezultate de impact niciodata nu au fost facute publice. Deci scopul pachetului de masuri pentru crearea de locuri de munca si sprijinirea mediului de afaceri pe care l-a prezentat premierul Boc in Parlament a avut acest scop de prezentare a rezultatelor concrete", afirma Andreea Paul Vass.

Guvernul Tariceanu a facut o smecherie macro-contabiliceasca

Ea spune ca fostul Guvern Tariceanu a facut o "smecherie macro-contabiliceasca", prin care a deturnat banii de la Fondul National de Dezvoltare, bani ce ar fi trebuit folositi pentru investitii.

"In anul 2008, Fondul National de Dezvoltare, care incasa banii din privatizari ne-a lasat cu o datorie intre trei si patru miliarde de euro. De ce? Pentru ca erau bani care ar fi trebuit bagati doar in investitii, asa era prevederea legala si printr-o smecherie macro-contabiliceasca au scos acei bani, au acoperit deficitul bugetar mult prea mare pentru anul 2008, care a avut crestere economica semnificativa si Fondul a ramas descoperit", sustine Vass.

Cat despre contestatul impozit forfetar, consilierul lui Boc spune ca va ramane in forma din 2009 doar anul acesta, dupa care va fi modificat.

Basescu le-a spus japonezilor ca in Romania somajul a dus la cresterea productivitatii

"Decizia politica este foarte ferma de a pastra impozitul forfetar in formatul propus in 2009 doar pentru anul 2010. De la inceputul anului 2011, asteptam un proiect nou de lege care sa intre in vigoare, dar el este inca in lucru la grupul de experti de la Ministerul de Finante.

Scopul major este de a-l aplica doar in sectoarele economice expuse la un grad de risc mare de evaziune fiscala. Bine, e usor sa spui restaurant, coafor, frizerie, dar mai exista cateva sectoare expuse, care sunt foarte sensibile din punct de vedere al fiscalizarii, cum este comertul cu cereale sau agricultura, in general, nefiscalizata, produsele accizabile - bauturi, alcool si asa mai departe, dar din pacate acestea nu vor intra in discutia despre impozitul forfetar", spune Andreea Paul Vass.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Andreea Vass Paul someri, #Andreea Vass impozit forfetar, #Andreea Vass masuri anticriza , #premier