Blaga i-a "suflat" lui Boc ce sa spuna despre aderarea la Schengen

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 17:56
2952 citiri
Blaga i-a "suflat" lui Boc ce sa spuna despre aderarea la Schengen
Foto: Arhiva

Fostul ministru de Interne, Vasile Blaga, l-a ajutat pe premierul Boc, in timpul declaratiei de presa a acestuia, soptindu-i cateva date despre misiunile comisiei ce evalueaza indeplinirea conditiilor de aderare la spatiul Schengen.

"Am discutat calendarul Schengen, indeplinirea obiectivelor tehnice pe care Romania le are, din perspectiva vizitei comisiei tehnice in 15-17 noiembrie, daca nu gresesc....", a spus Boc, la Palatul Cotroceni.

"Reevaluarea....", i-a spus de peste umar Vasile Blaga. "Reevaluarea pe Schengen", a revenit seful Executivului. "4-8 decembrie, ultima vizita...", a continuat sa-l ajute pe Boc fostul ministru de Interne.

"Ultima vizita, astfel incat Romania din punct de vedere tehnic sa-si indeplineasca toate conditionalitatile, iar din punct de vedere politic, asa cum am declarat de multe ori, sa nu existe nici un fel de legatura politica intre Schengen si alte elemente, pentru ca acest obiectiv al Romaniei de integrare in Spatiul Schengen in 2011 nu trebuie sa fie conexat cu nici un alt obiect de alta natura", a continuat apoi premierul.

Romania si-a stabilit, impreuna cu Bulgaria, ca termen pentru aderarea la spatiul Schengen data de 27 martie 2011. Pentru aceasta trebuie sa parcurga un proces de evaluare, care consta in mai multe etape. Pana in prezent tara noastra a realizat doua dintre aceste etape: transmiterea Declaratiilor de pregatire (Declaration of readiness) privind aderarea la spatiul Schengen si completarea si transmiterea chestionarului Schengen.

In prezent ne aflam spre finalul celei de-a treia si cea mai importanta etapa: desfasurarea vizitelor de evaluare Schengen, pentru verificarea, in teren, a stadiului implementarii acquis-ului Schengen. Pe parcursul anului 2009 si 2010 au fost organizate urmatoarele vizite de evaluare Schengen: Cooperare politieneasca (23-29 martie 2009); Protectia datelor personale (29 aprilie - 1 mai 2009); Vize (2 - 11 iunie 2009); Frontiere maritime (3-7 septembrie 2009); Frontiere aeriene (15-18 noiembrie 2009); Frontiere terestre (26 martie - 01 aprilie 2010).

Ultima vizita de evaluare la care va fi supusa tara noastra va fi Sistemul de Informatii Schengen/SIRENE, in noiembrie-decembrie 2010.

Rapoartele de evaluare Schengen, aferente misiunilor desfasurate pana in prezent, au fost aprobate in cadrul grupului de lucru Evaluare Schengen de la Bruxelles.Rapoartele de evaluare contin recomandari, de ordin legislativ, procedural, de infrastructura, pe care Romania trebuie sa le implementeze pana la data aderarii la spatiul Schengen.

Din momentul aprobarii fiecaruia dintre rapoartele de evaluare, Departamentul Schengen din cadrul MAI monitorizeaza implementarea acestor recomandari si raporteaza lunar stadiul implementarii acestora in cadrul Grupului de Evaluare Schengen de la Bruxelles.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Blaga sufla informatii Boc, #conferinta presa spatiul Schengen , #premier
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
Nu este adevarat , Blaga i-a suflat sa-si dea demisia , dar gilma se face ca nu aude ,