Ziare.com

Boc a prezentat bugetul pe 2012 - iata cele 10 masuri de baza

de Lucian Lumezeanu
Luni, 12 Decembrie 2011, ora 18:14

   

Boc a prezentat bugetul pe 2012 - iata cele 10 masuri de baza
Premierul Emil Boc a prezentat, luni, in Parlament, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2012, despre care a spus ca e organizat pe 10 masuri principale.

"Am venit cu un buget realist si responsabil. E momentul sa dam semne de responsabilitare. Va solicit sprijinul pentru a consolida cresterea economica a Romaniei", a declarat Emil Boc.

Bugetul in Parlament: Puterea si Opozitia isi arunca vorbe grele

Cele 10 masuri propuse de bugetul prezentat de Emil Boc sunt:

1. Mentinerea cotei unice de impozitare la 16%

2. Cheltuielile cu investitii, majorate la 38,1 miliarde de lei. "Romania e pe locul 1 ca pondere a investitiilor publice din Produsul Intern Brut. E o dovada a seriozitatii Romaniei. Propunem continuarea celor mai importante lucrari de investitii - autostrazi - pentru anul urmator, in 2012-2013, se vor finaliza 434 de kilometri de autostrazi (...) Se propune extinderea retelei de metrou in Bucuresti.

In privinta altor lucrari, vreau doar sa mentionez ca prin alocarile la Ministerul Dezvoltarii, sunt alocate 450 de milioane de lei pentru drumuri judetene, 758 de sate au alocate fonduri pentru retele de canalizare.

Avem in vedere la sfarsitul lui 2011 alocarea unor bani din fonduri europene - primii bani merg spre reabilitarea termica a blocurilor.

Lucrari de investitii si in Educatie, si in Sanatate, si la Cultura", a spus seful Executivului.

3. Instrumentul garantiilor de stat. Sunt patru elemente aici.

Primul - bugetul alocat Ministerului Finantelor pentru garantii e de 10 miliarde.
Doi - garantii la fondul pentru intreprinderi mici si mijlocii - prin acest fond, in 2012, salvate 240.000 de locuri de munca. Va putea sa sustina credite de 1,1 miliarde de euro.

In al treilea rand, fondul de garantare a creditelor in agricultura. Faptul ca in 2011 s-au acordat fermierilor credite cand au avut nevoie a dus la un an foarte bun in agricultura.

Al patrulea element - garantiile oferite prin Eximbank - in 2012 - 566 de milioane de lei in garantii.

4. Scheme de ajutor de stat - cele pentru minimis sau investii mari. 848 de milioane de lei pentru acest instrument. Finantare de la buget pentru programele care sustin firmele

5. Continuarea programelor eficiente - "Prima casa", programul "Rabla" si programul "Casa Verde"

6. Fondurile europene. "Incepand cu 2012 culegem roadele proiectelor depuse. Acum putem sa rambursam banii de la Bruxelles. Ne propunem 6 miliarde de euro din fonduri europene in 2011. Avem in vedere realocarea unor bani din fonduri europene".

7. Privatizarea minoritara a unor companii de stat. "Sectorul companiilor de stat a ramas nereformat in ultimii 20 de ani (...)Incepe drumul spre performanta al companiilor de stat".

8. Simplificarea fiscala: Reducerea cu 50% a penalitatilor in cazul platii pana la 30 iunie 2012. In al doilea rand, esalonarea pentru contribuabilii aflati in dificultate financiara. A treia - stingerea obligatiilor in ordinea vechimii.

9. Mentinerea cotelor de TVA - 5% pentru locuinte sociale de pana la 240 de metri patrati, de 9% pentru medicamente, carti scolare, reviste si alte servicii culturale.

10. Sustinerea in regim public privat a proiectelor care nu pot fi sustinute din fonduri publice.

Citeste mai multe despre Boc 10 masuri buget Boc buget 2012
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2265 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Lauda de sine nu miroase a bine

Ne laudam cu volumul investitiilor. 20 de ani am fost pe drumul construirii societatii socialiste multilateral dezvoltate si ne-am laudat ca investim 32-33 % din venitul national . Investitiile sunt bune daca sunt facute cu cap. Degeaba cheltuim daca nu avem venituri si profit rezultate din investitii. Nu am vazut nici o analiza serioasa a niciunui guvern din ultimii 20 de ani cu privire la eficienta banilor cheltuiti de guvern din buzunarele noaste. Boc afirma ca e timpul sa dam dovada de seriozitate ceea ce inseamna si ca 3 ani nu a facut asta.

 

Un buget prudent,echilibrat si de natura sa intareasca stabilitatea

Acest buget bine adaptat la realitatile interne si externe a fost blagoslovit cu o ploaie de amendari care mai de care mai nastrusnice din partea "opozitiei"!!!!Nu de lata dar,ca sa faca zgomot!Teo

 

bugetul usl-ului

Comparati masurile guvernului Boc Cu cele ale Usl-ului si veti vedea ce diferenta mare exista .Pentru cineva cu capul pe umar nu cred ca poate pacali pe cineva Ponta si Antonescu.Demagogie pura si infantila.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor