Boc: Autostrazile lucrate sub standardele UE nu vor mai fi acceptate in Romania

Vineri, 20 Mai 2011, ora 18:49
1220 citiri
Boc: Autostrazile lucrate sub standardele UE nu vor mai fi acceptate in Romania

Lucrarile la autostrazi, care nu vor respecta standardele de calitate din tarile UE, nu vor mai fi acceptate in Romania, de la constructorii care angajeaza aceste lucrari fiind asteptata seriozitate si in privinta respectarii termenelor asumate, a declarat, vineri, premierul Emil Boc, la Ministerul Transporturilor.

"Sunteti parteneri corecti ai statului roman si asteptam respectarea intocmai a graficului de implementare si, evident, calitatea lucrarilor sa fie asa cum ati lucrat in alte tari din UE", a spus premierul Emil Boc, la ceremonia de semnare a contractelor pentru cinci tronsoane in lungime totala de 98,1 km autostrada, cu o valoare de 693 milioane de euro, suma asigurata din fonduri europene.

Prim-ministrul a insistat si asupra faptului ca licitatia a fost organizata corect, legal si transparent si a subliniat importanta accelerarii rambursarilor si platilor efective.

"Plati catre beneficiar sunt facute in valoare de catre 2,4 miliarde, prefinantari 1,5 miliarde si 0,9 miliarde sunt rambursari efective. Ne apropiem catre un miliard de euro si in ceea ce priveste lucrari efective efectuate si rambursate cheltuielile.(...)

Aici avem inca foarte mult de lucru, dar se va imbunatati si plata catre beneficiari, avand in vedere ca, odata ce contractul a fost semnat, se pot da prefinantari si se poate efectiv intra in lucru in teren astfel incat cei 100 de km de autostrazi sa fie finalizati la termen. (...) In 2013, daca nu gresesc, aceste tronsoane de autostrada vor fi gata", a spus seful Guvernului.

Potrivit acestuia, in Romania sunt in prezent contractate proiecte in valoare de 12,8 miliarde de euro, carora li se adauga cele 700 milioane euro din contractele semnate vineri.

"Ajungem la 13,5 miliarde, bani seriosi care schimba fata acestei tari si vor aduce locuri de munca si vor contribui la cresterea economica a tarii. (...) Fiecare investitie, proiect european care se semneaza si intra in implementare consolideaza iesirea Romaniei din recesiune si pune un element serios pentru consolidarea cresterii economice din acest an. Banii europeni reprezinta resursa suplimentara pe care Romania o are pentru a-si accelera cresterea economica", a spus premierul.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#autostrazi Boc, #autostrazi standarde UE Emil Boc , #premier