Boc: Cand m-a sunat Geoana, decizia de numire a lui Ardelean era publicata

Sambata, 17 Ianuarie 2009, ora 13:39
1900 citiri
Boc: Cand m-a sunat Geoana, decizia de numire a lui Ardelean era publicata

Premierul Emil Boc a afirmat ca scandalul legat numirile facute in Ministerul de Interne de catre Gabriel Oprea reprezinta o problema interna a PSD, dar care a avut consecinte si asupra actului guvernarii, si ca a respectat termenii Protocolului cu PSD in acest caz.

Primul-ministru a afirmat ca a respectat in intregime Protocolul incheiat cu PSD atunci cand a publicat in Monitorul Oficial numirile in functiile de secretar de stat in Ministerul de Interne, facute de catre fostul ministru Gabriel Oprea.

"Cazul Oprea a fost o problema interna a PSD care, din nefericire, s-a rasfrant si asupra actului de guvernare. Din punctul meu de vedere, acele nominalizari erau din partea PSD.

Acele decizii erau legate de ce am convenit, anume ca fiecare partener sa faca propunerile pentru secretarii de stat", le-a spus Boc, sambata, parlamentarilor PD-L reuniti la Poiana Brasov pentru a dezbate prioritatile legislative ale Guvernului.

Boc a respins ideea conform careia ar fi incalcat termenii intelegerii cu social-democratii prin publicarea in Monitorul Oficial a propunerilor lui Oprea, in pofida opozitiei lui Mircea Geoana.

"La ora cand a sunat Mircea Geoana, 18.00-19.00, deciziile erau deja in Monitor. Nici poveste ca presedintele PSD mi-ar fi solicitat sa opresc niste lucruri si premierul nu a facut-o", a precizat democrat-liberalul adaugand ca, ulterior, au aparut si alte numiri in functii in Monitorul Oficial, care insa nu mai aveau legatura cu ministerul condus de Oprea.

Boc sustine ca a acceptat propunerile lui Gabriel Oprea pornind de la premisa ca acesta are girul politic al social-democratilor. In consecinta, si numirile facute de acesta ar beneficia de sustinerea politica a PSD.

Reprezentanti ai PSD l-au acuzat pe Emil Boc, la inceputul scandalului legat de numirea lui Virgil Ardelean la DGIPI, ca a incalcat Procotolul cu PSD, intrucat nu l-a intrebat pe Mircea Geoana daca este de acord cu aceasta numire.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Emil Boc, #Mircea Geoana, #decizie publicata, #Monitorul Oficial , #premier
Comentarii
Poza Radu Nicolae
Radu Nicolae
rank 1
AUZITA-TI PARTENERI DE GUVERN SI VOI CATEI AI NUCLEULUI DUR SI VOI