Boc cere Parlamentului sa fixeze calendarul motiunii pe asumarea Legii Educatiei

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 17:03
563 citiri
Boc cere Parlamentului sa fixeze calendarul motiunii pe asumarea Legii Educatiei
Foto: bzi.ro

Premierul Emil Boc a solicitat, sambata, de la Cluj, Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului sa stabileasca data prezentarii si dezbaterii motiunii de cenzura depuse impotriva angajarii raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei, punctand ca nu va renunta la procedura asumarii.

"Membrilor Opozitiei din Birourile permanente ale celor doua camere le spun clar si raspicat: Guvernul nu a renuntat la procedura asumarii raspunderii pe Legea Educatiei si cere in continuare Birourilor permanente fixarea datei de prezentare si dezbatere a motiunii de cenzura, potrivit deciziei CCR", a cerut Boc, prezent sambata la alegerile din cadrul organizatiei PD-L Cluj.

Pe de alta parte, premierul s-a referit si la alte intarzieri din Parlament.

"Avem o majoritate subtire, dar exista, in Parlament, dar suntem in opozitie in Birourile permanente. Legea Pensiilor a fost retrimisa in vederea reexaminarii pentru un singur articol. De mai bine de doua luni de zile sta blocata", a criticat el.

In plus, Emil Boc a declarat,ca Legea bugetului va fi trimisa, saptamana viitoare, la Parlament spre aprobare, si ca Guvernul isi va asuma, in 14 decembrie, raspunderea pe Legea salarizarii.

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a anuntat, luni, ca Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere au decis prin vot sa retrimita la Guvern Legea Educatiei pe care Executivul si-a asumat raspunderea, avand in vedere ca demersul a fost declarat neconstitutional.

"PSD a propus ca proiectul de lege privind educatia si angajarea raspunderii Guvernului, pentru ca a fost declarata neconstitutionala, sa fie retrimis la Guvern, iar colegii de la PNL si-au si retras semnaturile de pe motiune", a declarat Dusa, la iesirea din sedinta Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului. El a explicat ca decizia s-a luat la diferenta de un vot, intrunindu-se 13 voturi favorabile propunerii si 12 "impotriva", ale reprezentantilor puterii.

Pe de alta parte, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a sustinut, luni, ca presedintele Senatului, Mircea Geoana, a savarsit un abuz supunand la vot retrimiterea Legii Educatiei la Guvern, acest demers fiind doar o "parere" a membrilor conducerii Parlamentului, pe cand suveran este plenul.

"In acest moment, Guvernul a prezentat aceasta asumare in fata plenului reunit, prin urmare Biroul Permanent nu poate sa decida acest lucru. Un prim abuz. Din pacate, presedintele Senatului a supus la vot acest lucru, ceea ce in mod normal nu ar fi trebuit sa faca, facand o incalcare constienta a Regulamentului", a spus Anastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#premier Emil Boc, #motiune de cenzura , #premier