Boc: Coalitia PSD PNL se chinuie sa pastreze "pensiile nesimtite"

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 18:14
3749 citiri
Boc: Coalitia PSD PNL se chinuie sa pastreze "pensiile nesimtite"
Foto: Antena 3

Premierul Emil Boc acuza "coalitia PSD-PNL" de lasitate, pentru ca a facut tot posibilul ca sa pastreze "pensiile nesimtite ale parlamentarilor".

"Astazi am asistat, la Parlament, la infiintarea Coalitiei PSD-PNL pentru pastrarea pensiilor nesimtite ale parlamentarilor", a declarat primul ministru miercuri, dupa sedinta de Guvern.

Emil Boc a amintit ca PD-L a depus in Parlament un proiect de lege a pensiilor inca de la inceputul anului, insa acesta a fost ignorat. Iar cand a venit vorba de asumarea raspunderii Executivului pe un act normativ care taie pensiile exorbitante, "raspunsul primit de la Coalitia PSD-PNL este dispret total si pastrarea pensiilor parlamentarilor".

Premierul a facut un apel la toti parlamentarii romani "sa mearga in circumscriptiile electorale sa se uite in ochii alegatorilor care i-au votat si sa spuna 'eu m-am luptat pentru pastrarea pensiilor parlamentarilor'".

Emil Boc a subliniat ca, potrivit legii, parlamentarii trebuiau sa decida miercuri data de asumare a raspunderii Guvernului, insa "au preferat sa fuga de responsabilitate. E un gest de lasitate din partea celor de la PSD si PNL", pentru ca "le era frica, ca isi pierdeau privilegiile".

Seful Guvernului spera, insa, ca Birourile Permanente ale celor doua Camere vor reveni asupra deciziei si vor permite Cabinetului sai sa isi asume raspunderea pe legea pensiilor.

Motiunea de cenzura a PNL va fi citita joi in Parlament urmand ca ea sa fie votata in Parlament marti 13 octombrie, la ora 10 dimineata.

Decizia a fost luata miercuri de catre Birourile Permanente ale Parlamentului, in care Opozitia reprezentata de PSD, PNL si UDMR a avut castig de cauza in fata PD-L.

In schimb, Birourile Permanente reunite au decis ca angajarea raspunderii Guvernului pe legea unitara a pensiilor sa fie discutata abia miercuri 14 octombrie, la o zi dupa votarea motiunii de cenzura.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Boc lasitate PSD PNL, #Boc asumare legea pensiilor , #premier