Boc da vestea cea buna a lui 2012

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 17:10
2705 citiri
Boc da vestea cea buna a lui 2012

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca in Sanatate, Educatie si componente ale administratiei nu se va mai respecta regula de a se angaja un singur om la sapte dati afara, ci vor fi angajati mai multi, considerand acest lucru "vestea buna a lui 2012.

Seful Guvernului a mai spus si ca Educatia nu va primi mai putini bani in 2012, iar subventiile pentru fermieri se vor pastra la acelasi nivel si a reafirmat posibilitatea sa existe "o usoara indexare a pensiilor si salariilor".

"In Sanatate, avem nevoie de o alocare de bani pentru fiecare pacient. Cu privire la medici, vom putea stabili exceptia de la ocuparea unui post din sapte. Daca in Sanatate, educatie sau componente ale administratiei vom putea ocupa mai multe posturi, pentru ca restructurarea a dat roade. Asta e vestea buna pe 2012.

(...)rectificarea ne-a permis sa acoperim toate resursele financiare pentru persoanele cu handicap. La ministerul Dezvoltarii, necazul e ca sunt facturi penru lucrari din 2008 care n-au fost platite. Platim acele pomeni ale guvernului Tariceanu", a explicat Boc.

Banii din Educatie - la fel. Investitiile cresc

"Educatia nu primeste mai putini bani. Trebuie tinut cont de procesul de restructurare care a a vut loc. In 2011, prudent si cu echilibru am reusit sa ne consolidam economia. Anul viitor, bugetul constituit pe crestere de 2,1-,2,2%. Romanii trebuie sa inteleaga ca trebuie pornit cu un buget care sa ne fereasca de rau", a afirmat Boc.

El a spus si ca fermierii vor primi aceleasi subventii ca si in anul 2011.

In schimb, premierul Emil Boc a asigurat ca investitiile facute de guvern vor creste in 2012, lucru care va produce locuri de munca. El spune ca o parte din bani vin din economiile facute de Guvern, precum cea privind bugetul de pensii.

"Reforma sistemului de pensii tocmai acest lucru l-a avut in vedere. Legea diminueaza deficitul la bugetul de pensii - se incepe de anul viitor o usoara diminuare. Deficitele coboara pana ajunge la limite sustenabile. Fara aceasta, Romania ar fi trebuit sa suplimenteze bugetul de pensii cu 21 de miliarde de ron, in loc de 15. Cele 6 miliarde de ron economisite se duc spre finalizarea unor lucrari de investiti care vor aduce locuri de munca", considera Emil Boc.

Seful Guvernului a mai comparat si situatia investitiilor in infrastructura, amintind ca in mandatul sau s-au facut 90 de kilometri de autostrada, iar in cel al lui Tariceanu, doar 5 kilometri.

Suspendarea lui Basescu? Fara fundament

Premierul a spus ca anuntul Opozitiei, referitor la o eventuala noua suspendare a lui Traian Basescu, nu se bazeaza pe ceva.

"Ce pot sa comentez? Demersul opozitie e lipsit de fundament juridic si constitutiona. Deciziile Curtii Constitutionale care dau posibilitatea presedintelui sa exprime opinii privind realitatea economica a tarii. Pot domnii Ponta si Antonescu sa se bata si sa tipe - ar trebui sa-i intrebe pe domnii Vosganian si Tariceanu ce au facut in 2008", s-a arata de parere Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Emil Boc angajari 2012, #Boc buget 2012 , #premier