Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Boc: Daca PSD nu voteaza noul minister, e impotriva accesarii banilor europeni

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 17:50
1534 citiri
Boc: Daca PSD nu voteaza noul minister, e impotriva accesarii banilor europeni
Foto: Realitatea TV

Premierul Emil Boc a criticat dur decizia PSD de a vota impotriva infiintarii Ministerului Afacerilor Europene precizand ca de fapt se opun accesarii mai multor fonduri europene.

"Daca voteaza impotriva inseamna ca primarii de toate culorile politice sa aiba mai putine resurse europene", a declarat luni seful Executivului.

Emil Boc a precizat ca noul minister va coordona absorbtia fondurilor europene.

"Am discutat probleme actuale ale actului de guvernare, am discutat si despre noul minister al Afacerilor Europene. Infiintarea acestui minister al fondurilor europene este parte a intelegerii pe care o avem cu Uniunea Europeana, agreata pentru imbunatatirea gradului de absorbtie", a mai spus premierul.

Primul-ministru s-a aratat increzator ca Leonard Orban va primi increderea Parlamentului pentru ocuparea noului portofoliu.

"Este in interesul Romaniei, in interesul tuturor partidelor politice, in interesul tuturor primarilor, in interesul tuturor firmelor care au proiecte europene sa avem un minister care sa coordoneze structurile care tin de fondurile europene. De aceea fac un apel la toata clasa politica, un apel de maturitate politica pentru a sprijini un demers in interes national", a declarat Emil Boc.

Alaturi de Emil Boc se afla si Leonard Orban, propus sa conduca noul minister, care le-a spus jurnalistilor ca va face declaratii numai dupa ce va fi validat.

Liderul PSD, Victor Ponta, a anuntat luni ca social democratii nu au de gand sa voteze pentru infiintarea noului minister si nici pentru investirea lui Leonard Orban in functia de ministru, daca nu vor fi indeplinite anumite conditii.

"Sunt trei conditii pe care le-am prezentat. (...)Probabil ca pana maine (marti - n.red.) nu vor fi in stare cei de la Guvern sa indeplineasca aceste conditii de bun-simt si atunci in mod clar nu vom vota pentru infiintarea noului minister si numirea noului ministru", a declarat liderul social democrat.

PSD cere ca ministrii neperformanti pe absorbtia fondurilor europene sa isi asume raspunderea, Executivul sa comunice in clar ce atributii va avea noul ministru si cei de la putere sa faca modificarile legislative necesare ca sa se poata accesa mai usor banii europeni.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Emil Boc ministerul Afacerilor Europene, #PSD conditie vot noul minister , #premier