Boc, despre Apostu: Doveste ca justitia isi face treaba

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 18:11
1609 citiri
Boc, despre Apostu: Doveste ca justitia isi face treaba
Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc a comentat, vinerea seara, arestarea edilului de la Cluj, Sorin Apostu, succesorul sau la sefia Primariei.

"PDL e singurul partid politic care are acest comportament de conduita in raport cu justitia", a spus premierul, referindu-se la cazul Apostu, pe care presa l-a numit "umbra lui Emil Boc".

De asemenea, seful Executivului a subliniat ca, potrivit statului PDL, Sorin Apostu a fost suspendat din partid. Prin arestarea edilului, spune Emil Boc, PDL a dovedit ca, sub guvernarea sa, justitia este libera, iar DNA isi face treaba, chiar si cand este cazul de reprezetanti din barca Puterii.

"Este pozitia pe care am avut-o intotdeauna in asemenea situatie: justitia este libera sa-si exercite atributiile. In acelasi timp, orice persoana beneficiaza de prezumtia de nevinovatie si sper ca domnul Apostu sa-si dovedeasca nevinovatia in fata instantei de judecata", a mai spus Boc.

Intrebat despre perchezitiile care se desfasoara vineri seara la domiciliul deputatului PDL de Cluj Petru Calian, seful Executivului a declarat ca nu are informatii legate de acest subiect.

Perchezitii la deputatul PDL de Cluj, Petru Calian

Magistratii de la Curtea de Apel Cluj Napoca au aprobat joi dupa miezul noptii solicitarea procurorilor DNA de arestare preventiva a primarului Sorin Apostu pentru 29 de zile. Edilul a fost retinut pentru 24 de ore miercuri seara, el fiind acuzat de luare de mita.

"Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele: In cursul anilor 2009-2011, in schimbul incheierii unor contracte - de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului local Cluj, respectiv de salubrizare a orasului - inculpatul Apostu Sorin, in calitatea sa de primar, a pretins si primit sume de bani totalizand echivalentul in lei a 94.000 de euro.

Pentru a se disimula provenienta si scopul banilor obtinuti din actele de coruptie, intre firmele care au primit contractele de la primarie si cabinetul de avocatura al sotiei primarului au fost incheiate contracte de consultanta juridica fictive, astfel incat sumele de bani au fost incasate prin cabinetul de avocatura al lui Apostu Monica Undina, invinuita in acelasi dosar", se arata in comunicatul remis presei de DNA, in care se mai precizeaza ca in cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Emil Boc arestare Apostu, #emil Boc Apostu DNA, #Apostu umbra Boc Primarie , #premier