Ziare.com

Boc, despre ce risca Romania in privinta fondurilor europene

de Lucian Lumezeanu
Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 14:43

   

Boc, despre ce risca Romania in privinta fondurilor europene
Premierul Emil Boc le-a cerut ministrilor, joi, in sedinta de Guvern, sa se concentreze pe accesarea fondurilor europene in 2012, intrucat, in caz contrar, Romania risca sa nu aiba crestere economica si sa primeasca mai putini bani de la Uniunea Europeana.

"2012 e un an crucial - sunt 6 miliarde de euro pe care ne-am propus sa-i aducem pe coeziune si agricultura - de banii astia depinde cresterea economica a Romaniei. Va dati seama ca banii astia sunt atat de importanti pentru economie! Fiecare dintre dumneavoastra are o responsabilitate imensa in ce priveste destinul si soarta Romaniei in anul 2012", le-a spus Boc membrilor Cabinetului sau.

"Al doilea element - daca nu se imbunatateste ritmul absorbtiei fondurilor europene, exista riscul pierderii de fonduri pentru Romania", a adaugat seful Executivului.

Boc a anuntat si masuri concrete pentru o mai buna accesare a banilor UE, in primul rand scurtarea timpului in care sunt rezolvate cererile de evaluare a proiectelor si rambursare a banilor.

"Pentru 2012, la nivel general - vom urmari impreuna cu Ministrul Afacerilor Europene scurtarea duratei cererilor de evaluare si de rambursare. Am adoptat un act normativ care spune ca e vorba de 45 de zile lucratoare. Vom monitoriza cum se respecta acest termen. Daca e sa avem o problema, e legata de durata lunga a cererilor de evaluare a proiectelor si de procesare a cererilor de rambursare", a mai afirmat Emil Boc.

El a anuntat si ca Romania are proiecte in executare pe fonduri europene in valoare de 19,8 miliarde de euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1125 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Boc, esti un boc !

proiecte aprobate cu prefinantare 30% se duc pe apa sambetei pentru ca voi, nenorocitilor ati schimbat regulile in timpul jocului si ati redus la 10% din 30% sumele !
dar ce sa intelegi tu ?
cum am zis, esti un boc !

 

Mafiotul guvern PDL-UNPr nu mai primeste nici un sfant de la

Uniune Europeana ,mai ales ca Udrea elena este deja cercetata penal de OLAF.mincinos si lipsit de un minim bun simt bok-ciul turcesc-basescu ii considera pe romani idi.oti asemeni siesi.

sa acceseze fonduri UE?sa explice pe ce se duc!

Udrea & pdl mai bine fura banii FMI pt ca nu trebuie sa explice pe ce si cum sunt "cheltuiti"...pe cind banii UE trebuiesc justificati pina la ultimul euroi!!!!

Dupa ce a nenorocit banii de la FMI si alte organisme financiare,

...Boc a pus ochii si pe banii din fondurile europene. Numai ca pe europeni nu-i poti pacali ca un km de autostrada se face cu un pret dublu sau triplu.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor