Boc, despre Ponta: Cate contracte a semnat in China "copilul de casa" al lui Nastase?

Vineri, 19 August 2011, ora 16:31
1820 citiri
Boc, despre Ponta: Cate contracte a semnat in China "copilul de casa" al lui Nastase?
Foto: B1TV

Premierul Emil Boc il intreaba pe Victor Ponta, "copilul de casa al guvernului Nastase", de ce atunci cand PSD a fost la guvernare, iar vizitele in China erau frecvente, acestea nu s-au soldat si cu contracte in favoarea Romaniei?

Declaratiile facute vineri de premier vin ca replica la acuzele liderului PSD, Victor Ponta, referitoare la lipsa unor rezultate concrete ale vizitei efectuate in China in urma cu cateva zile de seful Executivului si o delegatie numeroasa de ministri si oameni de afaceri. Mai mult, considerand ca vizita a fost un esec, nefiind semnat niciun contract, liderul PSD a anuntat ca va cere ca premierul sa prezinte public un decont al cheltuielilor cu aceasta vizita.

"Victor Ponta poate sa ceara orice, dar inainte de a intreba de proiecte l-as intreba eu pe copilul de casa al Guvernului Nastase. Am aflat ca atunci cand erau la guvernare se calcau pe picioare sa faca vizite in China, dar nu au incheiat niciun contract. Atunci Romania nu era membra a Uniunii Europene si legislatia permitea. Acum au gura mare si sunt foarte viteji", le-a raspuns premierul Emil Boc jurnalistilor care l-au rugat sa comenteze acuzatiile aduse de Ponta.

Emil Boc a reamintit ca Victor Ponta a fost ministru in Guvernul Adrian Nastase, iar in acele vremuri Romania putea semna cu China contracte cu incredintare directa, spre deosebire de prezent, cand Romania este membra UE.

Mai mult, premierul a precizat ca presedintele Ion Iliescu si-a acordat toata sustinerea in acest sens, reamintind insa ca fostul premier Adrian Nastase a preferat sa faca propriile afaceri, referire directa la containerele aduse din China de Nastase si care fac in prezent obiectul unui dosar la DNA.

"Noi am mers cu cinci proiecte mari si late. Am primit acceptul, conform legislatiei europene punct cu punct aceste proiecte se vor implementa, dar trebuie sa respectam regulile UE(...) Victor Ponta ar trebui sa isi faca un inventar, ca ministru in guvernul Nastaase, (...) al impotentei de a incheia macar un contract in China", a mai declarat Emil Boc.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a solicitat vineri Guvernului sa faca public costul deplasarii in China, vizita prin care premierul Emil Boc ar fi demonstrat "inca un semn al stupiditatii si inutilitatii".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Boc China Ponta, #Boc vizita China, #Boc contracte CHina , #premier