Boc, despre scandalul vamilor: Coruptia nu are culoare politica

Joi, 10 Februarie 2011, ora 18:33
7981 citiri
Boc, despre scandalul vamilor: Coruptia nu are culoare politica
Foto: Antena 3

Premierul Emil Boc a asigurat, joi seara, ca actiunile impotriva combaterii evaziunii fiscale vor continua, iar "dosarul vamilor" reprezinta doar un pas in acest sens.

"Guvernul si-a asumat ca obiectiv prioritar combaterea evaziunii fiscale si lupta impotriva coruptiei. Coruptia si evaziuena inseama mai putini bani la bugetul de stat, adica mai putine resurse pentru investitii, salarii, pensii. De aceea, ramane obiectivul prioritar al Guvernului inlaturarea ei. La mijlocul anului trecut au fost luate doua decizii importante in aceasta lupta.

Una este legata de CSAT, iar cealalata este Ordonanta 54, in vederea combaterii evaziunii fiscale. Puteti vedea ca semnele bune ale aplicarii actului normativ au aparut deja. Lupta pentru combaterea evaziunii cere fermitate", a spus Boc, joi seara, intr-o conferinta de presa.

Boc sustine ca va merge pana la demitere atunci cand oameni numiti chiar de el vor fi urmariti penal.

"Ca sef al Guvernului, sunt hotarat sa merg pana la capat. Actiunile din aceste zile sunt demersurile pentru curatarea institutiilor publice de practici evazioniste. Toate institutiile statului sunt asigurate de sprijinul meu total. Reafirm toleranta zero fata de evaziunea fiscala. Ca sef al guvernului am demis si voi decide orice demnitar impotriva caruia parchetul a inceput urmarirea penala.

In acest sens, a fost luata si decizia de aseara (n.red-miercuri seara) cu demiterea sefului vamilor. Si de aici inainte, daca impotriva unui demnitar numit prin decizia primului ministru, Parchetul incepe urmarirea penala, va fi imediat destituit", a precizat el.

Prim-ministrul sustine ca ce se intampla in vamile din Romania "nu se intampla de ieri sau de azi, ci este un mecanism perpetuat de 20 de ani".

"Doar acest Guvern a avut curajul de a dezmembra fratia evazionista din vami. Niciun alt Guvern de la PSD sau PNL nu a luat masuri, asa ca solicit Opozitiei sa aiba decenta de a-si reprima discursurile. Coruptia nu are culoare politica si orice persoana care incalca legea, indiferent de apartenenta politica, trebuie sa raspunda in fata legii", a mai spus Boc.

Conform lui Emil Boc, acest Guvern, indiferent de piedicile pe care unii sau altii incearca sa le puna, "va avea tolerata zero si va merge pana la capat".

Premierul sustine ca nu are cunostinta sa existe un nume de la PD-L in scandalul vamilor. "Aceasta actiune nu este indreptata impotriva unui partid politic, toti care incalca legea raspund in fata legii. E imoral sa faci vinovat un partid plitic, atat timp cat acest partid este singurul care a avut vointa politica. Guvernul a perfectionat cadrul legislativ pentru a diminua actele de coruptie. Noi am luat decizii pentru a diminua evaziunea, din nefercicire aceste practici sunt de 20 de ani", a declarat Boc.

Seful Guvernul a asigurat ca Sorin Blejnar nu si-a dat demisia si ca el "a avut o analiza cu ministrul Finantelor si seful ANAF".

In ceea ce priveste Ordonanta 54, Emil Boc sustine ca ea s-a aplicat incepand cu luna iunie-iulie 2010. "In materie de TVA, daca comparam semestrul doi din 2009 cu semestrul doi din 2010 si observam ca sunt urmatoarele incasari: 17,2 miliarde de lei in 2009 si 22,8 miliarde de lei in 2010, adica un plus de 5,6 miliarde de lei.

E drept ca 4,6 miliarde de lei sunt in plus din majorarea TVA, insa un miliard reprezinta dovada ca OUG a inceput sa-si produca efectele. Alte date: 6,7 miliarde de lei accize in semestrul doi din 2009, 9,5 miliarde de lei in semestrul doi din 2010. Avem un plus de 2,8 miliarde de lei din care 0,2 se datoreaza cresterii cotei de accize", a conchis Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Boc scandal vami, #coruptie scandal vami , #premier