Boc face apel la prefecti sa aiba grija de banii din Agricultura, Sanatate si Educatie

Sambata, 17 Octombrie 2009, ora 14:40
753 citiri
Boc face apel la prefecti sa aiba grija de banii din Agricultura, Sanatate si Educatie

Premierul inca in functie, Emil Boc, le-a cerut prefectilor, in cadrul videoconferintei de sambata, sa urmareasca in teritoriu modul in care decizia Guvernului este pusa in practica in domenii precum Agricultura, Sanatate, Educatie sau Termoficare.

Boc i-a asigurat pe prefecti ca, desi in aceasta perioada Guvernul nu mai poate da ordonante de urgenta si sa emita legi, atributiile lor nu s-au schimbat.

"In activitatea prefecturilor nu s-a schimbat nimic. Prefectii isi pot exercita drepturile si sa ia deciziile aferente. Gestionarea drepturilor publice trebuie sa decurga mai departe", a declarat Emil Boc.

Premierul a facut apel sa se urmareasca modul in care sunt gestionati banii din Agricultura, astfel incat subventiile sa ajunga la timp la fermieri.

"Este vorba de subventie pe suprafata ca plata in vans, care a inceput ieri(vineri-n.red). Rog sa fie urmarita si sa faceti raportari ministerului de Resort. Am facut un efort printr-un credit de trezorerie si nu vrem ca din birocratie sa nu se ajunga cu banii la fermieri.

In ceea ce priveste subventia pe motorina, de un leu pe litru, am asigurat banii necesari si vrem o evaluare a sumelor, daca ajung unde trebuie in timp real", a mai cerut Emil Boc.

Premierul doreste si o evidenta clara a modului in care sunt gestionati banii in Sanatate, pentru care au fost acordati inca 2.800 de milioane de lei pentru acoperirea necesarului existent pana la sfarsitul anului.

"Nu vreau sa mai aud ca sunt probleme legate de plata medicamentelor compensate, a medicilor de familii, ale serviciilor medicale ambulatorii. Am dat bani si nu vreau sa nu fie utlizati in scopul pentru care au fost prevazuti. Problema este doar de management in acest moment, la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sau la nivelul conducerii spitalului. Banii au fost trimisi", a asigurat prim-ministrul.

Aceasta a adaugat ca au mai fost date resurse inclusiv in Educatie, unde s-a suplimentat cu 260 milioane de lei bugetul pentru salarii in invatamantul preuniversitar, pentru 29 de judete, bani ce ar trebui sa ajunga pana la sfarsitul anului.

Intrucat a venit sezonul rece, Emil Boc a mai pus si problema termoficarii in tara noastra, asigurand ca ajutorul pentru populatie va fi in continuare in procente de 40-90 din totalul facturii.

"Am dat sprijin agentilor economici care furnizeaza caldura in ceea ce priveste datoriile, dar si bani pentru populatie ca sa treaca peste acest anotimp. Sper sa nu avem probleme, banii nu sunt putini. Este vorba de o resursa de 60 milioane de lei pentru lunile noiembrie si decembrie pentru facturile de energie termica acordate populatiei", a adaugat Boc.

Emil Boc a dezmintit zvonurile ca varsta de pensionare se va egaliza la femei si barbati in urma adoptarii legii, explicand ca este vorba de o trecere treptata.

"Pana in 2015, potrivit legii in vigoare, varsta va fi de 60 de ani la femei si 65 de ani la barbati, crescand cu trei luni pe ani. Cei care zic ca de maine se egalizeaza varsta sunt mincinosi. Apoi in functie de cresterea nivelului de viata se poate ajunge in urmatorii 20 de ani la o eventuala egalizare", a adaugat Boc.

Premierul a explicat ca prin eliminiarea pensiilor preferentiale pentru parlamentari se vor economisi intre 500 si 800 milioane de euro pe an, iar pentru pensia minima este nevoie de 300 de milioane de euro pe an, bani care vor fi acoperiti astfel.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Emil Boc, #apel prefecti, #bani agricultura, #Educatie si Sanatate , #premier
Comentarii
Poza gelu
gelu
rank 1
Daca mai cistiga inca un mandat prin fraudarea grosolana a alegerilor cu sprijinul internistului sef Vasile Blaga!!!