Boc: Germania este un partener corect al Romaniei

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 08:22
1570 citiri
Boc: Germania este un partener corect al Romaniei
Foto: Realitatea TV

Germania este un partener corect al Romaniei, pe care tara noastra a putut conta in trecut si pe care se poate conta si mai departe, pentru ca intotdeauna si-a respectat cuvantul dat, a declarat, miercuri seara, premierul Emil Boc, in discursul sustinut la receptia organizata cu ocazia Zilei Nationale a Republicii Federale Germania.

"Romania are o relatie privilegiata cu Germania. (...) In plan politic si economic, Germania este un model de urmat, este primul partener comercial al Romaniei si vreau sa asigur inca o data partenerii nostri de soliditatea si determinarea Romaniei de a continua investitiile germane in Romania si de a le sustine prin toate mijloacele posibile.

Nu in ultimul rand, Germania este un partener corect al Romaniei in UE, un partener pe care am putut conta, putem conta si care intotdeauna si-a respectat cuvantul dat", a spus premierul Emil Boc, la receptia de la Ambasada RF Germania.

El a amintit ca, in 1989, Caderea Zidului Berlinului a deschis practic drumul poporului roman spre democratie, libertate si demnitate, iar romanii nu vor uita acel moment, ultimul care a dat, probabil, imboldul necesar eliberarii de comunism.

"In relatiile noastre, mai avem un avantaj fundamental: minoritatea germana din Romania, care a constituit si va constitui o punte de legatura intre natiunile noastre si, de asemenea, ii asigur pe partenerii nostri de determinarea Guvernului Romaniei de a prezerva traditiile si potentialul cultural pe care aceasta comunitate il are acum si in viitor", a adaugat premierul Boc.

La randul sau, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a evidentiat ca, in aceasta perioada de criza pe batranul continent si in lume, proiectul european trebuie sustinut, pentru ca reprezinta cel mai important si generos proiect al continentului, vital pentru toate statele membre in brutala competitie a globalizarii. Motorul economic si politic principal al UE reprezentat de Germania trebuie sa serveasca drept model si pentru tarile de la periferia europeana, a spus el.

Baconschi: Multe IMM-uri din Germania doresc sa intre in Romania

"Un singur lucru este cert, ca lectie a acestei crize: ca natiunile care au o baza industriala de manufacturare puternica, natiunile care au o baza de educatie puternica, natiunile care au un contract social onest si echitabil intre paturile societatii, natiunile care nu traiesc din speculatii financiare si din renta sunt modele de tari care traverseaza cu bine perioadele bune si mai putin bune pentru ca au o forta si o dinamica deosebita. Germania este un prototip de astfel de stat", a afirmat presedintele Senatului.

El a subliniat ca trebuie inteles de catre factorii de raspundere romani ca pentru tara noastra "modelul actual de dezvoltare si de model economic nu mai poate continua".

"Si va invit ca impreuna sa facem un parteneriat pentru reindustrializarea Romaniei, pentru retehnologizarea Romaniei si pentru punerea in valoare a ceea ce reprezinta talentul si creativitatea acestei natiuni. (...) Avem nevoie de Germania in acest parteneriat de reindustrializare si retehnologizare a natiunii romane", a evidentiat Mircea Geoana.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Boc Germania partener Romania, #Boc Germania partener corect Romania, #Boc Caderea Zidului Berlinului , #premier