Boc: Iesirea din recesiune trebuie privita cu responsabilitate si realism (Video)

Vineri, 13 Mai 2011, ora 13:39
1714 citiri
Boc: Iesirea din recesiune trebuie privita cu responsabilitate si realism (Video)
Foto: B1TV

Premierul Emil Boc apreciaza ca datele statistice anuntate vineri de INS confirma iesirea din recesiune a Romaniei, dar acesta este doar "un semnal pozitiv", care trebuie privit cu "responsabilitate, prudenta si realism".

In calitate de ministru interimar al Muncii, Boc a prezentat situatia inregistrarii contractelor de munca dupa intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii.

Astfel, in primele zece zile s-au inregistrat 157.306 noi contracte de munca, 70% dintre acestea fiind pe perioada nedeterminata.

"Se confirma faptul ca in Romania, inclusiv dupa noul Cod, contractele pe perioada nedeterminata raman regula", a mai subliniat premierul, precizand ca cele peste 150.000 de noi contracte au fost inregistrate pana joi inclusiv.

In ceea ce priveste, iesirea din recesiune, premierul a explicat ca toate datele arata ca economia romaneasca trece pe plus, iar acest lucru "trebuie consolidat in perioada urmatoare".

"Va mai trece o perioada de timp pana cand se vor resimti efectele", a atentionat premierul, subliniind inca o data ca cifrele statistice arata ca "masurile dureroase si impopulare au fost corecte si necesare".

Emil Boc a mai atras atentia si asupra faptului ca o continuare a cresterii economice nu va fi posibila daca nu se accelereaza reformele. "Nu avem voie sa cadem in patima populismului, trebuie sa punem in continuare accent pe investitii, locuri de munca", a mai precizat Emil Boc.

PIB-ul Romaniei a crescut cu 0,6% in primul trimestru din 2011, fata de ultimul trimestru al anului trecut, astfel ca tara noastra a iesit tehnic din recesiune dupa aproape 3 ani, arata datele Institutului National de Statistica date publicitatii vineri.

Comparativ cu ultimele trei luni din 2010, PIB a urcat cu 1,6% in serie bruta si cu 0,3% in serie ajustata sezonier.

Teoretic se poate numi "iesire din recesiune", in momentul in care o economie inregistreaza cresteri in doua trimestre consecutiv. In trimestrul patru din 2010, fata de precedentele trei luni, PIB a inregistrat o crestere usoara, de 0,1%, se mai arata in cifrele INS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Boc iesire recesiune, #Romania iesire recesiune, #contracte munca noi , #premier