Boc ii cere demisia de onoare a lui Antonescu - vezi de ce

Joi, 02 Iunie 2011, ora 19:45
2240 citiri
Boc ii cere demisia de onoare a lui Antonescu - vezi de ce
Foto:Realitatea

Premierul Emil Boc i-a cerut "demisia de onoare" presedintelui PNL, Crin Antonescu, pentru ca acesta a spus ca nu vrea sa participe la punerea in aplicare a rezultatelor referendumului din 2009, privind reducerea numarului de parlamentari la 300 si a trecerii la un Parlament unicameral.

"Va rog sa-mi permiteti sa mai fac o referire la o declaratie a unui important lider politic de azi - liderul Opozitiei, Crin Antonescu - care a facut o declaratie ce-l compromite total, declaratia potrivit careia nu recunoaste legitimitatea referendumului pentru reducerea numarului parlamentarilor si trecerea la un parlament unicameral", a spus Boc intr-o conferinta de presa in care si-a prezentat bilantul ca ministru interimar al Muncii.

"Aceasta declaratie o consider extrem de grava si care demonstreaza incapacitatea Opozitiei de a intelege democratia. Textul Constitutiei ne spune ca suveranitatea apartine poporului, care o exercita prin organe reprezentative si prin referendum. Parlamentul reprezinta puterea reprezentativa, dar mai avem si o forma de reprezentare - forma suprema - participarea poporului prin referendum.

In 2009, am avut un referendum validat de Curtea Constitutionala si care, in proportie de 83%, romanii s-au pronuntat pentru reducerea numarului de parlamentari si 72% pentru trecerea la un parlament unicameral. Azi, un lider al Opozitiei, care are intentia sa conduca tara, spune: nu ma intereseaza ce au vrut romanii(...)consider ca acel vot nu conteaza", a acuzat Emil Boc.

"Iti pui intrebarea de ce mai avem parlament, de ce mai merg romanii la vot?(...) Cred ca intr-o tara cu adevarat democratica, ar trebui sa duca la o demisie de onoare".

Premierul a mai spus si ca nu e de acord ca reducerea numarului de parlamentari la 300 sa se faca prin lege, pentru ca atunci ar avea doar caracter temporar si ar putea fi schimbata oricand, pe cand o Constitutie e greu de schimbat.

Antonescu: Modificarea Constitutiei se va face doar cand climatul politic va fi favorabil

Modificarea Constitutiei Romaniei se va face doar cand climatul politic va fi unul favorabil, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, liderul PNL Crin Antonescu.

El a tinut sa sublinieze ca Opozitia respinge "foarte clar" decizia presedintelui Traian Basescu de a schimba Constitutia.

"PNL are propriile sale optiuni si propriile sale proiecte pe care le va pune in discutie atunci cand va fi cazul si in formele care sunt firesti pentru modificarea Constitutiei. PNL nu accepta sa participe la o asa-zisa discutie, dezbatere si actiune in vederea modificarii Constitutiei pe picior, cand si cum are chef domnul Basescu", a declarat presedintele PNL.

In opinia sa, Constitutia nu se schimba dupa vointa lui Traian Basescu.

"Respingem aceasta diversiune a lui Traian Basescu, incercarea sa de a modifica din nou agenda, pentru ca sunt intrebari si probleme presante la care nu are raspuns si nu are solutii, probleme care tin de situatia economica, de situatia sociala, de criza institutiilor romanesti, de criza statului roman, de situatia internationala a statului roman".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Boc demisie onoare Antonescu, #Boc Antonescu rezultate referendum , #premier