Boc l-a invitat pe premierul chinez, Wen Jiabao, in Romania

Miercuri, 17 August 2011, ora 08:15
1401 citiri

Premierul roman Emil Boc a declarat, intr-un interviu acordat postului Radio China International, ca l-a invitat pe omologul sau chinez, Wen Jiabao, intr-o vizita in Romania.

Emil Boc a avut luni, la Beijing, o intrevedere cu Wen Jiabao, in cadrul unei vizite de lucru efectuate de premierul roman in perioada 10-16 august.

"Am profitat de aceasta ocazie si i-am adresat premierului chinez o invitatie de a vizita Romania, sa speram ca agenda interna si internationala ii va permite sa realizeze aceasta vizita", a declarat Boc intr-un interviu publicat, marti, pe site-ul postului Radio China International.

De asemenea, seful Guvernului de la Bucuresti a precizat ca, in cadrul intrevederii de luni, partea romana a propus partii chineze sa analizeze impreuna posibilitatea deschiderii unei reprezentante a Bancii Comerciale Chineze in Romania, pentru sprijinirea derularii investitilor chineze in tara noastra.

"Am propus chiar sa analizam si posibilitatea deschiderii unei reprezentante a Bancii Comerciale Chineze in Romania, pentru derularea investitiilor si pentru a pune un accent in vederea sprijinirii acestor investitii in Romania. Deci este loc ca aceste relatii economice sa se consolideze si prezenta chineza sa fie mai bine articulata in Romania", a mai spus Boc in interviul acordat postului public de radio al Chinei.

Dupa intrevederea sa cu premierul chinez Wen Jiabao, prim-ministrul roman Emil Boc a declarat, luni, ca la nivel oficial se fac negocieri in vederea deschiderii la Bucuresti a unei filiale a China Development Bank.

Premierul a mentionat ca a invitat partea chineza sa deschida sucursale bancare in Romania, pentru a stimula investitiile si exporturile.

"Am invitat partea chineza sa deschida in Romania sucursale ale Bancii Nationale a Chinei, care prin activitatile lor sa poata stimula atat investitiile productive, cat si exporturile', a spus premierul.

Premier chinez: China va investi in Romania

In cadrul vizitei de lucru a premierului roman in China, partea romana a propus partii chineze cinci proiecte majore de investitii in Romania, iar China si-a mandatat ministrii de resort sa lucreze la implementarea acestora, a sustinut Emil Boc.

Cele cinci proiecte, cu valori de cel putin un miliard de euro fiecare, se refera la constructia Reactoarelor 3 si 4 ale Centralei de la Cernavoda, centrala de la Tarnita-Lapustesti, Canalul Dunare-Bucuresti, Canalul Siret-Baragan, centura de ocolire a municipiului Bucuresti, care ar urma sa fie realizate in parteneriat public-privat.

De asemenea, in luna octombrie, se va reuni o comisie mixta care lucreaza la stabilirea contactelor si implementarea proiectelor comune in domeniul afacerilor.

"Dupa reuniunea de la Bucuresti, urmeaza ca in octombrie sa fie la Beijing reuniunea acestei comisii mixte si pentru proiecte mai mici, altele decat cele cinci", a precizat premierul roman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Boc vizita China, #Boc premier China Romania , #premier