Boc l-a numit pe Georgescu in locul lui Arafat si a modificat organigrama ministerului

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 23:15
3179 citiri
Boc l-a numit pe Georgescu in locul lui Arafat si a modificat organigrama ministerului
Foto: Jurnalul National

Premierul Emil Boc a semnat miercuri decizia de numire a lui Andrei Georgescu (foto) in functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, precum si decizia de eliberare a lui Raed Arafat din aceeasi functie, in urma demisiei acestuia.

Ca si Arafat, Andrei Georgescu se va ocupa de coordonarea sistemului medical de urgenta. Cele doua decizii ale primului-ministru au fost deja trimise spre publicare in Monitorul Oficial, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Guvernului.

In plus, prin Hotarare de Guvern a fost modificata organigrama Ministerului Sanatatii, la propunerea ministrului Ritli Ladislau.

"Astfel, din echipa de conducere a ministerului vor face parte, alaturi de ministru, trei secretari de stat, un subsecretar de stat, un secretar general si un secretar general adjunct", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Noua functie de secretar de stat a fost necesara, in principal, pentru coordonarea directa, alaturi de ministru, a procesului de reforma din domeniul sanatatii, inclusiv in vederea implementarii noii legi a Sanatatii, aflata in dezbatere publica.

Raed Arafat a demisionat marti din Ministerul Sanatatii, in urma disputelor cu ministrul si cu presedintele Traian Basescu pe tema noii legi. Tot marti, deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul de Urgenta din Iasi, a fost numit consilier onorific al ministrului Sanatatii, el refuzand sa demisioneze din Parlament si sa preia functia eliberata de Raed Arafat.

Miercuri, Ciuhodaru a anuntat ca isi va forma o echipa la minister, printre cei pe care si i-a dorit sa vina alaturi de el fiind seful DSP Iasi Vasile Cepoi (PDL), fost vicepresedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

In prezent, doua posturi de secretar de stat la Ministerul Sanatatii sunt ocupate de catre Adrian Streinu-Cercel si Cristian Irimie.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Andrei Georgescu Ministerul Sanatatii, #Vasile Cepoi minister, #Georgescu Arafat, #Tudor Ciuhodaru consilier minister , #premier