Boc le-a promis romanilor de pretutindeni cursuri de limba, vize si Radio Chisinau

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 11:04
1357 citiri
Boc le-a promis romanilor de pretutindeni cursuri de limba, vize si Radio Chisinau

Premierul Emil Boc a vorbit, vineri, la reuniunea Forumului Romanilor de Pretutindeni, unde a explicat ca Guvernul pe care il conduce ii sprijina pe romanii din afara granitelor, pe mai multe paliere, de la vize la mijloace de informare, anuntand infiintarea Radio Chisinau.

Seful Guvernului a spus ca, in ceea ce-i priveste pe romanii din strainatate, Executivul are cinci obiective - intarirea legaturilor cu romanii din afara granitelor, pastrarea si afirmarea identitatii lor culturale, dobandirea sau redobandirea cetateniei romane si flexibilizarea regimului de vize, dreptul de munca pentru romanii din strainatate, crearea unui cadru institutional care sa asigure legatura cu romanii de pretutindeni si exercitarea dreptului de vot pentru romanii din afara granitelor.

Ce a promis Boc

Seful Guvernului a anuntat masurile pe care le-a luat pentru pastrarea identitatii romanesti, cele mai importante fiind cursurile de limba si civilizatie romaneasca pentru copii romanilor din afara granitelor si sprijin pentru infiintarea Radio Chisinau.

"Dragi romani, doresc sa-mi afirm bucuria ca va identificati ca romani in statele in care traiti si munciti. Am avut prilejul de a remarca - va cresteti copiii in spiritul valorilor romanesti. Va asigur ca prin intermediul autoritatilor de resort vom proceda in continuare la asigurarea unui flux de sprijin pentru pastrarea identitatii romanesti in lume.

Amintesc un proiect important sustinut de guvern - predare cursurilor de limba, cultura si civilizatie romaneasca pentru romanii din afara granitelor, deocamdata se adreseaza romanilor din marile comunitati - e un proiect de succes la care tin.

Tot pentru a contrubui la pastrarea limbii romane - am aprobat sprijinul financiar pentru demersul Societatii Romane de Radiodifuziune de infiintare a Radio Chisinau - sa fie informati corect, iar noi sa stim mai multe despre fratii de la Est de Prut", a declarat Boc.

El a mai anuntat ca numarul de burse alocate pentru studentii si elevii din Republica Moldova a ajuns la 10.000.

Seful Guvernului mai spune si ca Romania sprijina romanii din strainatate si pe plan religios sau civic, laudand faptul ca se infiinteaza tot mai multe asociatii.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Boc romani pretutindeni, #Boc Radio Chisinau , #premier