Boc le-a urat militarilor, de Ziua Armatei, succes si sanatate

Duminica, 24 Octombrie 2010, ora 21:40
1595 citiri
Boc le-a urat militarilor, de Ziua Armatei, succes si sanatate
Foto: gov.ro

Premierul Emil Boc i-a felicitat duminica, de Ziua Armatei Romane, pe toti militarii, exprimandu-si aprecierea fata de modul in care acestia si-au indeplinit misiunile, "indiferent de conditiile sociale, contextul politic sau economic" si urandu-le succes, sanatate si putere de munca.

Seful Guvernului a tinut sa sublinieze ca Ziua Armatei Romaniei este un bun prilej pentru a sublinia rolul de institutie fundamentala a statului pe care Armata il are pentru societatea romaneasca.

"Indiferent de conditiile sociale, de contextul politic sau economic, Armata a dovedit ca si-a inteles misiunea de a apara fara echivoc valorile fundamentale ale poporului roman si de a consolida prestigiul international al Romaniei. Armata ramane unul dintre cei mai buni garanti si aparatori ai reperelor morale si sociale, un factor de echilibru pentru societatea romaneasca si un veritabil ambasador al Romaniei in lume", se arata in mesajul premierului.

Potrivit acestuia, fortele Armatei Romaniei au trecut, de-a lungul ultimelor decenii, prin multiple transformari, raspunzand nevoii de a se adapta permanent noilor amenintari si riscuri generate de mediul international de securitate. "Astazi, la fel ca in urma cu 66 de ani, militarul roman este la fel de responsabil, demn si devotat poporului si patriei. Armata romana a dat intotdeauna tarii buni patrioti, oameni care au iesit cu fruntea sus din orice misiune. Prin taria de caracter de care au dat dovada, ostasii romani si-au castigat respectul binemeritat din partea noastra, a tuturor", a subliniat Emil Boc.

"Atat in calitate de prim-ministru, cat si ca simplu cetatean roman, doresc sa-mi exprim respectul si aprecierea sincera fata de modul in care militarii nostri au indeplinit misiunile, atat in cadrul operatiilor conduse de NATO si UE in Balcanii de Vest, in Afganistan si in Irak, cat si in cadrul misiunilor de monitorizare si observare ale ONU si OSCE.

Au dovedit curaj si demnitate ori de cate ori s-au aflat in situatii limita si din aceste motive merita toata aprecierea noastra. Militarii romani au avut o contributie esentiala, prin misiunile indeplinite, in pozitionarea Romaniei ca un partener serios, credibil si predictibil in comunitatea internationala si consolidarea rolului tarii noastre de furnizor activ de securitate, in cadrul Aliantei Nord-Atlantice", a subliniat premierul.

De asemenea, Boc a aratat ca Ziua Armatei este un prilej deosebit pentru a evoca memoria militarilor care si-au pierdut viata in teatrele de operatii, "si pentru a le aduce un pios omagiu".

"Sunt alaturi de familiile lor si imi exprim sincera compasiune! Gandurile noastre se indreapta astazi si spre veteranii de razboi, militarii in rezerva si in retragere, catre toti cei care au servit si slujesc cu credinta si onoare patria si poporul roman. Tuturor le aducem recunostinta si pretuirea noastra.

Folosesc acest prilej pentru a-i felicita pe toti militarii romani, in numele Guvernului Romaniei si al meu personal", a spus Boc in incheiere, urandu-le militarilor succes in activitatea pe care o desfasoara, sanatate si multa putere de munca.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Emil Boc Ziua Armatei, #Emil Boc mesaj militari , #premier