Boc: Legea unica de salarizare va intra in vigoare la 1 ianuarie 2010

Marti, 05 Mai 2009, ora 15:18
5055 citiri
Boc: Legea unica de salarizare va intra in vigoare la 1 ianuarie 2010
Foto: Antena 3

Premierul Emil Boc s-a aratat increzator, marti, ca Legea unica de salarizare a personalului bugetar va fi gata la sfarsitul lunii iunie si va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2010.

La sfarsitul unei noi runde de discutii desfasurate pe aceasta tema la Ministerul Muncii, premierul a spus ca a dorit prin prezenta sa la dezbateri si a ministrului Muncii, Marian Sarbu, sa dea un semnal ca in Guvern nu exista puncte de vedere diferite in privinta acestui proiect de lege atat de important.

Premierul a facut astfel referire la declaratiile aparute in presa in ultima perioada prin care anumiti secretari de stat afirmau ca nu sunt de acord cu prevederile legii salarizarii unice.

Totodata, premierul a subliniat inca o data ca legea unica a salarizarii personalului bugetar va elimina discrepantele existente in acest moment si fiecare categorie sociala va beneficia de venituri in functie de munca pe care o presteaza in societate, "fara privilegii si fara discriminari".

Emil Boc a recunoscut ca exista si sindicate care nu sunt de acord cu prevederile actualului proiect de lege dar considera ca pana la urma se va ajunge la un acord.

Totodata, seful Executivului a precizat ca termenul fixat pentru finalizarea acestei legi, 30 iunie, trebuie respectat si ca discutiile nu trebuie sa duca la intarzierea acestui act normativ.

"Aceasta lege va intra in vigoare la 1 ianuarie 2010. Vom face ceea ce se face in toata Europa, nu inventam noi apa calda", a mai spus premierul precizand ca cei mai nemultumiti vor fi probabil cei care "cu pile" au reusit pana acum sa beneficieze de legi speciale.

Discutiile pe tema Legii unice au fost amanate de mai multe ori din cauza reprezentantilor Ministerului Justitiei, Ministerului Afacerilor Externe si Ministeruluide Interne, care nu au transmis la timp nomenclatorul de functii si echivalarea acestora, asa cum se convenise in cadrul grupului de lucru.

La negocierile de la Ministerul Muncii au participat, alaturi de reprezentantii Executivului si sindicatelor, si reprezentanti din partea Ministerului Justitiei, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Serviciului Roman de Informatii (SRI), Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, precum si din partea ministerelor Administratiei si Internelor (MAI), Afacerilor Externe (MAE), Finantelor Publice (MFP), Mediului, Transporturilor, Agriculturii, Apararii Nationale Educatiei si Sanatatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#lege unica salarizare, #lege unica bugetari, #negocieri lege unica , #premier