Boc si Funeriu: Nicio ordonanta nu interzice Guvernului Ponta sa dea bani olimpicilor

Miercuri, 15 August 2012, ora 16:55
2822 citiri
Boc si Funeriu: Nicio ordonanta nu interzice Guvernului Ponta sa dea bani olimpicilor
Foto: Arhiva

Fostul premier Emil Boc a acuzat Guvernul Ponta ca isi ascunde "incapacitatea manageriala" de a premia olimpicii romani la matematica "aruncand vina pe altii", in conditiile in care nu exista niciun cadru normativ care sa interzica alocarea banilor pentru premierea olimpicilor.

Emil Boc a declarat, miercuri, ca ordonanta din 2010 la care a facut referire premierul Victor Ponta se refera la functionarii publici care nu aveau dreptul la premii si nici intr-un caz la premierea olimpicilor.

"Actualii guvernanti isi ascund incapacitatea manageriala aruncand vina pe altii. Este o incapacitate a actualului Guvern de a premia valorile si a le sustine. Niciun cadru normativ nu interzice Guvernului Ponta sa aloce bani pentru premierea olimpicilor la matematica sau alte discipline.

Guvernul nu are bani si pentru olimpicii la matematica - Ponta da vina pe Boc

Interdictia din ordonanta din 2010 se refera la functionarii puiblici care nu aveau drepturi la premii si nici intr-un caz la premierea oplimpicilor sau altor categorii care fac cinste tarii.

Cat de ridicol poate fi un guvern care afirma ca a avut 25 de milioane de euro sa ii cheltuie pe un referendum inutil si care nu are acum 2.000 de euro pentru premierea olimpicilor la matematica? Cat de ridicol poate fi un asemenea guvern incat sa arunce vina pe guvernele anterioare?", a spus Boc.

Si fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu neaga existenta unei ordonante care sa interzica premierea elevilor olimpici si spune ca Guvernul Ponta nu are nicio justificare pentru neacordarea premiilor olimpicilor, in afara de aceea ca "nu apreciaza performanta scolara".

"Nu exista nicio ordonanta care sa interzica premierea elevilor olimpici. Premiile se dau pentru anul anterior", a declarat, miercuri, fostul ministru.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri dimineata, la Putna, unde a participat la slujba prilejuita de hramul manastirii, referitor la neacordarea de premii pentru olimpicii romani, ca situatia este cauzata de o ordonanta "de pe vremea Guvernului Boc", adaugand: "O vom rezolva".

"Este o ordonanta data de pe vremea Guvernului Boc, ca multe alte ordonante, pe care o vom rezolva", a spus Victor Ponta, care a participat alaturi de sotia sa, Daciana, la sluba de la Manastirea Putna.

Si ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, se plange de situatia aceasta.

"In 2011 nu s-au acordat. Eu la revenirea la minister am incercat sa deblochez situatia. Pentru 2012, ca urmare a ordonantei, vom putea acorda olimpicilor premiile cuvenite", a declarat ministrul la Romania TV.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Boc bani olimpici, #Ponta bani olimpici, #olimpici romani bani Guvern , #premier