Boc nu a comentat oferta lui Putin pentru gaze fara intermediari

Vineri, 09 Ianuarie 2009, ora 20:05
1878 citiri
Boc nu a comentat oferta lui Putin pentru gaze fara intermediari

Premierul Emil Boc a evitat sa comenteze, vineri, afirmatia omologului sau rus, Vladimir Putin, potrivit careia Rusia este dispusa sa ofere gaze naturale Romaniei fara intermediari.

"Cand vom avea un lucru clar si precis pe acest subiect vom informa imediat opinia publica", a declarat Boc, dupa ce un jurnalist i-a cerut sa comenteze declaratia lui Putin.

Premierul rus Vladimir Putin a rapuns ironic joi la o intrebare a corespondentului TVR la Moscova referitoare la posibilitatea ca Romania sa incheie un contract direct cu Gazprom, eliminand intermediarii, si a propus ca Romania sa devina intermediarul in livrarea gazului rusesc pentru Ucraina.

"In primul rand, da, noi nu suntem impotriva ca Romania sa participe in proiectul South Stream. In al doilea rand, ma voi referi la intrebarea cu care ati inceput - companiile intermediare de pe piata romaneasca.

Presedintele Romaniei a ridicat aceasta intrebare in discutia pe care am avut-o (marti - n.r.). Suntem de acord sa trecem la relatii directe (de livrare a gazului) cu companiile de stat. A propos, suntem de acord sa facem asta si in cazul ucrainean, suntem de acord sa semnam un contract direct cu compania de stat din Ucraina.

O sa va spun un lucru surprinzator: am impresia ca nu ne permit sa facem asta, intrucat compania de stat din Ucraina a refuzat sa accepte conditiile ce au fost puse - 250 de dolari pentru 1.000 de metri cubi. Atunci, intermediarii au spus: 'Noi vom semna si vom rezolva totul'. Tocmai acest fapt imi si permite sa spun ca in Ucraina este prea multa coruptie.

Dar am si o contraoferta pentru Romania, care este greu de refuzat ... Transmiteti, va rog, presedintelui Romaniei - tot volumul de gaz anual destinat pentru consumul Ucrainei suntem de acord sa-l vindem companiei de stat din Romania, iar voi sa-l vindeti mai departe Ucrainei ... E buna oferta? ... Sper c-ati consemnat!", a raspuns Vladimir Putin.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Emil Boc, #propunere Vladimir Putin, #Romania contract Gazprom, #gaze fara intermediari , #premier