Boc: Nu guvernam ca sa fim frumosi in sondaje (Video)

Duminica, 01 August 2010, ora 14:26
1995 citiri
Boc: Nu guvernam ca sa fim frumosi in sondaje (Video)
Foto: gov

Premierul Emil Boc a declarat duminica, in cadrul unei videoconferinte cu prefectii, ca este o perioada decisiva si ca trebuie sa se actioneze fara niciun fel de ezitare, mentionand ca nu trebuie guvernat pentru a fi frumos in sondaje, ci pentru a le fi bine romanilor.

"E perioada decisiva si trebuie actionat fara niciun fel de ezitare. Guvernam acum ca sa reparam ce au stricat 20 de ani de decizii proaste, populiste, de reforme mimate, de pomeni electorale, de risipe. Ca sa repari, trebuie sa iei, evident, si decizii nepopulare. De asemenea, guvernam intr-un context in care ne luptam cu o criza economica internationala, pe cat de grava, pe atat de imprevizibila. Nu guvernam ca sa fim frumosi in sondaje, mai bine platim noi, guvernantii, acum, costurile de imagine ale masurilor, decat sa plateasca toti romanii costurile ingrozitioare ale neluarii acestor masuri", a spus Boc.

Premierul a mentionat ca daca nu vor lua toate masurile de restructurare si de reforma, ca sa le fie mai bine romanilor, nimeni nu ii va ierta la urne in 2012.

"Puteti fi siguri ca daca am lua doar masuri caldute, de imagine, populare, am fi frumosi in sondaje azi, dar tara s-ar prabusi maine; ne-am imbata cu cifrele din sondaje in 2010, dar sansele de redresare a tarii ar fi risipite pe o situatie indelungata. In situatia asta, va asigur ca nimeni nu ne-ar ierta la urne in 2012", a completat premierul.

"Daca lucram acum bine, rezultatele se vor vedea in doi ani, nu peste 10 ani. Oamenii vor constata ca economia isi revine, ca isi vor gasi mai usor un loc de munca, ca statul functioneaza mai bine si cu birocratie mai putina", a mai spus Boc.

Boc a adaugat ca este constient de situatia din tara si i-a rugat pe prefecti sa le explice oamenilor ratiunea masurilor luate. Acesta a mentionat ca oamenii vor fi multumiti atunci cand vor observa ca proceselor dureaza mai putin sau ca in administratia publica exista exact atatia functionari de cati este nevoie.

"Acum se calesc si se verifica adevaratii politicieni si administratori. De modul in care actionam va depinde succesul nostru si soarta romanilor. Nu conteaza sondajele de astazi, ci alegerile din 2012. Daca facem astazi tot ce trebuie, va fi bine si pentru tara si pentru cei care alcatuiesc coalitia", a continuat Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Emil Boc PDL sondaje, #Emil Boc premier sondaje, #Boc Guvern sondaj , #premier