Boc: Nu vom renegocia acordul cu FMI

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 17:18
928 citiri
Boc: Nu vom renegocia acordul cu FMI
Foto: Daylife

Romania nu va renegocia acordul cu Fondul Monetar International, avand in vedere ca a respectat angajamentele pana la 1 octombrie, potrivit premierului in exercitiu, Emil Boc.

Potrivit spuselor sale, singura problema o reprezinta actele normative care ar fi trebuit adoptate, insa vina le apartine parlamentarilor, care nu au facut destule eforturi in acest sens, relateaza Mediafax.

"Legat de legea pensiilor, parlamentarii au preferat s-o amane si sa isi pastreze privilegiile si pensiile speciale. Avem legea responsabilitatii fiscale, care e gata si saptamana viitoare o vom depune in Parlament, prin intermediul parlamentarilor, astfel incat Guvernul sa isi respecte toate angajamentele pe care si le-a luat. A treia obligatie este adoptarea legii bugetului de stat pana la sfarsitul anului", a spus Boc.

De altfel, el i-a acuzat pe parlamentari de faptul ca au blocat respectarea angajamentelor fata de romani.

Luni, presedintele Traian Basescu declarase ca a facut "eforturi mari" pentru revizuirea acordului cu FMI, spunand ca ar trebui aduse cateva modificari, pentru ca Romania nu va reusi sa indeplineasca toate obligatiile pana la 31 decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#renegociere acord FMI, #Fondul Monetar International, #Emil Boc acord FMI , #premier
Comentarii
S
SS(trugurel) - Independentul
rank 1
Oda conducatorilor iubiti..." A,c,c,d...ESCU " - Romania / Stima noastra si mandria "...Cu mandrie patriotica si infiorati in simtiri, ne ' iezprimam ' adeziunea pentru acordul cu FMI si Banca Mondiala si toate alea !...Uraaaa ! Uraaaa !