Ziare.com

Boc, Pogea si Sarbu au analizat observatiile FMI si CE la Legea salarizarii unice

Duminica, 06 Septembrie 2009, ora 22:50

   

Boc, Pogea si Sarbu au analizat observatiile FMI si CE la Legea salarizarii unice
Premierul Emil Boc si ministrii Finantelor si Muncii au analizat duminica, la sediul Ministerului Finantelor, observatiile primite de la FMI si CE pe marginea Legii salarizarii unice, urmand ca acestea sa fie integrate in textul actului normativ, potrivit unor reprezentanti ai Executivului.

Intalnirea de la Ministerul Finantelor (MFP) a inceput in jurul orei 13.00.

Proiectul de lege privind salarizarea in sistemul bugetar si anexele in care sunt trecuti coeficientii functiilor aferente angajatilor la stat au fost trimise sambata spre analiza reprezentantilor Fondului Monetar International (FMI) si expertilor Comisiei Europene, pentru ca acestia sa prezinte eventualele obiectii pe varianta finala a legii.

Intalnirea de duminica de la MFP a avut loc dupa ce premierul Emil Boc si ministrii Muncii, Justitiei, Finantelor si Educatiei au discutat, sambata, timp de aproximativ trei ore, la Palatul Victoria, pe marginea ultimei forme pe care a luat-o cele trei legi pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea, dupa ce au fost introduse amendamentele convenite.

Cele trei proiecte de acte normative vor fie trimis la Parlament luni, la prima ora, prin curier.

Guvernul isi va angaja raspunderea pe Legea educatiei nationale, Legea privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor cu Comisia Europeana si FMI.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri noaptea, dupa sedinta de Guvern, ca cele mai multe amendamente au fost formulate la proiectul Legii salarizarii unice si la cel al educatiei nationale.

Vineri seara, in urma unor noi negocieri cu sindicatele pe marginea Legii salarizarii, Guvernul a acceptat ca salariul minim pe economie sa creasca la 705 lei in 2010 si la 1.100 lei in 2015, de la nivelul actual de 600 lei, iar coeficientul 1 sa fie egal cu salariul minim pe economie, a declarat, vineri seara, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu. Sindicatele cerusera initial ca salariul minim pe economie valabil pentru 2010 sa creasca la 720 lei, dar patronatele au anuntat ca nu accepta mai mult de 650 lei.

Sursa: rNews

Articol citit de 1196 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bun articol

Impartial si cu substanta. Bravo.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor