Boc: Ponta si Antonescu, cei mai iresponsabili lideri ai Opozitiei din Europa

Luni, 29 August 2011, ora 21:51
2457 citiri
Boc: Ponta si Antonescu, cei mai iresponsabili lideri ai Opozitiei din Europa
Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc a spus luni ca liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu sunt cei "mai iresponsabili lideri ai Opozitiei din Europa" si ca ar fi dat "petreceri in lant cu Mazare si cu fetele de la Constanta" bucurosi ca Romania se scufunda.

"Ponta si Antonescu, o spun cu mana pe inima, sunt cei mai iresponsabili si populisti lideri ai Opozitiei din Europa. Nu cred ca acest de comportament este responsabil pentru niste oameni care au pretentia sa conduca tara pe viitor. Programul lor economic este imbracat in haine populiste, programul lor presupune un deficit de 7%. E o iresponsabilitate crasa, doar de dragul de a spune 'noi dam, facem, dregem'", a spus seful Executivului, invitat la B1 Tv.

Boc a spus ca PDL va ramane la guvernare si dupa 2012 si ca alegerile partiale pentru Camera Deputatilor sunt un semnal pentru partid ca oamenii incep sa aiba din nou incredere in democrat-liberali, si nu in "oamenii populisti, demagogi" precum Ponta si Antonescu.

"Dupa cum ati vazut, cel mai bun sondaj este votul. Sa incepem cu Maramures, partidul si-a conservat procentul de 35%, chiar si acolo unde a pierdut, adica la Maramures, cu un procent cu care a intrat la guvernare in 2008. Iata, dupa doi ani si jumatate de guvernare grea. Acest lucru ne arata ca partidul a reusit sa treaca peste partea cea mai dificila si eu zic ca imbucurator e faptul ca incetul cu incetul vor merge pe mana oamenilor rationali, echilibrati si sinceri, in comparatie cu oamenii populisti, demagogi, care fac promisiuni fara acoperire si ma refer aici la Ponta si Antonescu. (...)

In Romania, parca cu tot dinandinsul, oamenii astia doreau raul tarii si sa ne scufundam, sa ajungem in colaps ca ei sa ajunga intr-un fel sau altul la putere. Ori, in momente din astea trebuie sa treci peste orgoliul de partid de moment, sa salvezi tara si dupa aia sa te bati in campul politic, cu tara salvata. Oamenii astia s-ar fi bucurat, ar da petreceri in lant cu Mazare si cu fetele de la Constanta in prim plan numai ca tara sa se scufunde si s-ar fi distrat de minune. Nu cred ca acest gen de comportament este responsabil pentru niste lideri ai Opozitiei care au pretentia sa conduca aceasta tara in viitor", a acuzat Emil Boc.

"In comparatie cu PSD, noi nu obstructionam justitia"

De asemenea, premierul a comparat Guvernul condus de PSD si cel in fruntea caruia se afla, acum, PDL-ul, apreciind ca diferenta este ca actualul Executiv nu obstructioneaza justitia.

Diferenta intre PDL si PSD, ca partide de guvernare, tine de "modul in care fiecare dintre cele doua partide abordeaza problemele judiciare ale membrilor sai", a declarat premierul.

Seful Guvernului a declarat ca in PDL fiecare persoana este datoare sa isi rezolve problemele, inclusiv cele juridice, subliniind ca "noi nu obstructionam justitia".

Primul-ministru a comentat si demiterea din functie a lui Remus Virgil Baciu, vicepresedinte cu rang de subsecretar de stat la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANPR).

Boc l-a demis din functie pe vicepresedintele ANPR, arestat pentru trafic de influenta

"O persoana care este arestata nu are ce cauta intr-o astfel de functie. Daca avem o treaba personala cu justitia, e treaba fiecaruia sa se rezolve, nu a partidului. Nu am facut din problema personala a unui deputat PDL o problema a partidului. Noi am spus 'fiecare isi apara in proces cauza personala si, in consecinta, partidul nu se transforma intr-un avocat din oficiu'.

Guvernele de dreapta nu au acesta aplecare spre influentarea justitiei. Nu spun ca la noi in partid nu sunt oameni care au probleme cu legea, dar ei stiu ca este o problema personala a lor", a comentat seful Executivului.

Acesta a subliniat ca "PDL nu a obstructionat niciodata justitia", admitand insa ca si cazul unor membrii PDL au existat probleme cu legea, dand exemplul Monicai Iacob Ridzi si a lui Antonie Solomon, reinvestit primar al Craiovei dupa sase luni de arest.

"Doamna Ridzi este in fata justitiei. Noi nu am facut niciodata obstructionare a justitiei. Noi nu am facut din problema unui demnitar PDL problema partidului. Asta este marea diferenta, partidul nu a interferat in justitie, nu se transforma intr-un avocat din oficiu", a mai declarat Boc.

"O alianta de dreapa este solutia pentru Romania"

Premierul a subliniat ca el crede in refacerea D.A., apreciind ca "o alinata de dreapta este solutia pentru Romania".

"Intodeauna voi fi un sustinator pentru coagularea a tot ce inseamna gandire de dreapta. Daca mai exista oameni in PNL care gandesc de dreapta, eu cred oricand intr-un grup comun format din PDL si PNL este posibil. In 2008 am fost la sediul PNL si am intins o mana spre a reface alianta si a continua guvenarea si am fost refuzati de PNL. Nu discut de persoane, ci de partide. Dreapta este o solutie pentru Romania si acum, si dupa 2012", a conchis Emil Boc.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#emil boc justitie, #emil boc obstructionare justitie , #premier