Boc: Presedintele a retras Legea Sanatatii pentru ca a avut informatii gresite

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 21:48
4199 citiri
Boc: Presedintele a retras Legea Sanatatii pentru ca a avut informatii gresite

Presedintele Traian Basescu a retras Legea Sanatatii pentru ca a avut, initial, informatii gresite legate de vechiul proiect, dar si legate de Raed Arafat, a dezvaluit, marti, la B1 TV, premierul Emil Boc.

"Au fost unele informatii gresite, pe care le-a avut atat presedintele, cat si eu, dar viata merge inainte. Pe unele aspecte, nu am avut cea mai buna informatie, inclusiv situatia cu doctorul Raed Arafat, astazi s-au lamurit lucrurile si intre presedinte si Raed Arafat si intre mine si Raed Arafat.

Am subliniat ca medicul Arafat este omul potrivit la locul potrivit", a declarat Emil Boc, fara sa dea insa mai multe detalii legate de acele informatii gresite.

Emil Boc a refuzat insa sa comenteze dialogul televizat dintre Traian Basescu si Raed Arafat, care a avut drept urmare demisia celui din urma.

"Ce discut eu cu presedintele poate face obiectul memoriilor pe care le voi scrie. Pot sa va spun ca presedintele este sustinator profund al reformei sistemului sanitar si si-a asumat castanele fierbinti in cap mai mult decat Guvernul", a afirmat premierul.

Atunci cand a retras proiectul de lege, vineri, presedintele a acuzat faptul ca dezbaterea pe reforma sanatatii a fost marcata de minciuna, manipulare, dezinformare si politizare.

Basescu: Dezbaterea pe Legea Sanatatii a fost marcata de minciuni si manipulare

"Nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia sau foarte putini o vor, probabil medicii mai tineri sau cei la mijloc de cariera. Spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor schimbarea, sistemul de urgenta nu vrea schimbarea. Inteleg prin toate semnalele publice ca si o mare parte din public nu vrea schimbarea sistemului de satatate", a argumentat Basescu.

Basescu le-a multumit celor care au elaborat Legea Sanatatii si a sustinut ca acestia riscau sa devina "urmatorii inamici publici", punctand ca nu pot fi "batjocoriti" niste specialisti in acest mod.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#informatii gresite Basescu Legea Sanatatii, #Boc Legea Sanatatii, #Emil Boc informatii gresite , #premier