Boc: Presedintele ne-a asigurat ca nu vom afla numele premierului din presa (Video)

Luni, 08 Decembrie 2008, ora 22:52
2026 citiri
Boc: Presedintele ne-a asigurat ca nu vom afla numele premierului din presa (Video)

Presedintele PD-L Emil Boc a confirmat, luni, dupa consultarile de la Cotroceni, ca numele viitorului premier va fi anuntat, cel mai probabil, pana joi, adaugand ca presedintele Traian Basescu i-a asigurat ca numele acestuia nu se va afla din presa.

"Presedintele ne-a asigurat ca nu vom afla de la televizor numele premierului", a declarat Boc, luni seara, la sediul PD-L.

In ceea ce priveste viitorul premier, in opinia liderului PD-L seful Executivului va fi desemnat inainte de ziua de joi, cand presedintele Traian Basescu si actualul prim ministru vor participe la reuniunea liderilor europeni de la Bruxelles.

"Cred ca desemnarea va avea loc inainte de joi, de reuniunea liderilor europeni la Bruxelles", a afirmat Boc, adaugand ca la consultarile de la Cotroceni nu s-a discutat despre persoane pentru functia de premier.

"Nu s-a discutat acest lucru. Este atributul presedintelui sa desemneze primul ministru. Speram ca va fi un premier al PD-L. Nu s-au discutat persoane pentru functia de prim ministru", a subliniat liderul Emil Boc.

Intalnirea lui Basescu cu liderii partidelor "a fost o intalnire pragamtica si la obiect", a apreciat Boc.

"Trei lucruri sunt importante. Presedintele Basescu a multumit liderilor partidelor ca au avut loc negocieri in week-end si a apreciat stadiul in care au ajuns aceste negocieri. Presedintele a consultat partidele privind privind oportunitatea desemnarii premierului.

Optiunea tuturor partidelor a fost pentru o desemnare rapida si cred ca se va intampla in perioada urmatoare", a povestit Boc care au fost subiectele "fierbinti" ale intalnirii de la Cotroceni.

Boc, dezamagit ca negocierea cu PNL nu a dat rezultate

Dupa ce a anuntat ca PD-L va continua marti negocierile atat cu PSD, cat si cu UDMR, insa fara a da detalii, Emil Boc a recunoscut, ca, personal, este dezamagit ca negocierile cu PNL nu au dat rezultate.

"Liberalii s-au autoexclus de la negocieri cu PD-L. In plan personal, sunt dezamagit ca negocierile cu PNL nu au reusit", a dezvaluit Boc, adaugand ca s-a intalnit, luni, cu premierul Tariceanu, insa nu pentru negocieri.

Despre conditia pusa de PSD, si anume eliminarea UDMR de la viitoarea guvernare, Boc a spus ca PD-L a luat decizia acordului in Biroul Permanent National si are "un cuvant dat in raport cu UDMR", asadar negocierile cu Uniunea vor continua.

In legatura cu declaratia lui Mircea Geoana - "primii doi ani premier PD-L, urmatorii doi ani premier PSD" -, Emil Boc a subliniat ca optiunea liberal-democratilor este pentru "o guvernare solida de patru ani de zile, cu ancore puternice inca din primul moment al mandatului".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Boc desemnare premier, #presedinte presa, #numele premierului, #Emil Boc PDL , #premier
Comentarii
C
Cetateanu Turmentat
rank 1
SA TRAIM BINE PE LUME CEALALTA
F
fabricantul de hartie igienica
rank 1
Ii anunt pe fostii pdl-ei si actuali fsn-ei opus, prapangel, koko, radu n si alti