Boc propune burse de studii pentru israelienii cu origini romanesti

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 07:43
1936 citiri
Boc propune burse de studii pentru israelienii cu origini romanesti
Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, ca va propune un program de burse prin care tinerii israelieni cu origini romanesti sa poata studia in Romania pentru perfectionarea limbii romane.

Seful Guvernului Romaniei s-a intalnit miercuri, la Ierusalim, cu reprezentanti ai comunitatii de evrei din Israel cu origini in Romania.

"In primul rand, voi propune un program minimal de 50 de burse pentru reprezentantii care vorbesc limba romana ai israelienilor originari dn Romania, pentru ca ei sa-si poata perfectiona limba romana in continuare, sa faca studii in Romania si sa continue aceasta relatie frumoasa si extraordinara pe care o avem", a declarat Emil Boc.

De asemenea, Guvernul Romaniei va dezvolta un program turistic pentru ca israelienii care au origini in Romania sa poata vizita locurile natale ale parintilor si bunicilor lor.

Guvernul de la Bucuresti urmareste prin aceste programe ca si tinerii israelieni cu origini romanesti sa nu uite limba romana si sa mentina legaturile cu tara noastra.

Totodata, premierul a prezentat comunitatii evreiesti cu origini in Romania strategia Guvernului de la Bucuresti pentru 'ceea ce inseamna investitiile, locurile de munca, domeniile in care se poate merge mai departe'.

Boc a precizat ca aceste aspecte vor putea fi discutate si joi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu "si cu ceilalti colegi din Guvernul de la Tel Aviv".

"Am discutat de asemenea despre proiecte economice, le-am prezentat strategia Romaniei despre ceea ce inseamna investitiile, locurile de munca, domeniile in care se poate merge mai departe, lucruri care se pot discuta si maine cu premierul Netanyahu si cu ceilalti colegi din guvernul de la Tel Aviv", a spus Boc.

Premierul Emil Boc, insotit de o delegatie de ministri, se afla miercuri si joi in Israel, urmand sa participe joi la o reuniune interguvernamentaa romano-israeliana.

In contextul sedintei interguvernamentale vor fi semnate o serie de documente de cooperare bilaterala, precum si o Declaratie comuna a celor doua Guverne, a anuntat Guvernul Romaniei.

Organizarea acestei reuniuni interguvernamentale romano-israeliene a fost stabilita in luna iulie, cu ocazia vizitei la Bucuresti a premierului Benjamin Netanyahu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Emil Boc vizita Israel, #programe turistice israelieni origini romanesti , #premier