Boc: Raportul CE, obiectiv si echilibrat - apreciaza pozitiv activitatea Guvernului

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 18:59
760 citiri
Boc: Raportul CE, obiectiv si echilibrat - apreciaza pozitiv activitatea Guvernului

Emil Boc, premierul Romaniei, este de parere ca raportul pe tara privind Justitia, elaborat in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), este unul "obiectiv si echilibrat", care "apreciaza pozitiv activitatea Guvernului".

"Apreciez raportul ca fiind unul obiectiv si echilibrat. Raportul recunoaste demersurile de reforma pe care Romania le-a intreprins de la ultima verificare si identifica domeniile unde sunt necesare masuri suplimentare.

Raportul de anul acesta este categoric mai bun decat in vara trecuta, apreciaza pozitiv activitatea Guvernului, aratand ca a dovedit determinare si angajament in procesul de reforma in Justitie", a declarat premierul Emil Boc, dupa sedinta de Guvern de miercuri.

Premierul a declarat ca in raport sunt apreciate adoptarea codurilor juridice si a legii de punere in aplicare a Codului Civil, dar si finalizarea legilor pentru implementarea Codului Penal si a codurilor de procedura Penal si Civil. A fost apreciata si Legea micii reforme, dar si efectele produse de aceasta in accelerarea procedurilor judiciare, a declarat premierul.

Acesta a adaugat ca a fost apreciata si modificarea legii privind functionarea Curtii Constitutionale Romane, "astfel incat procesele de coruptie sa nu mai fie suspendate in cazul in care se invoca exceptia de neconstitutionalitate".

"Raportul aduce o evaluare pozitiva a unor institutii cu rol in Justitie, ca Directia Nationala Anticoruptie sau Directia Generala Anticoruptie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor", a declarat premierul.

Emil Boc a adaugat ca raportul consemneaza si o serie de aspecte care raman nerezolvate, cele 17 recomandari facute de Comisia Europeana, printre care si cea privind confiscarea extinsa a averilor, pentru care Guvernul a pregatit deja un proiect de lege.

Basescu lauda Guvernul si ataca o parte a presei, dupa raportul pe Justitie

Raportul anual al Comisiei Europene de evaluare a progreselor din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) privitor la reforma justitiei si lupta impotriva coruptiei in Romania a fost prezentat oficial, miercuri, la Bruxelles.

Raportul CE pe justitie: Bulgaria sta mai prost ca Romania

Mark Gray, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, a spus ca Romania a facut mari progrese fata de raportul de anul trecut, dar ca trebuie sa mai depuna eforturi pentru adoptarea viitoarelor coduri in justitie, restructurarea sistemului judiciar si confiscarea averilor ilicite.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Emil Boc, #Boc raport justitie, #Boc raport obiectiv, #raport justitie Romania , #premier