Boc: Razboiul cu TVA-ul de 5% la alimente va fi castigat in Camera Deputatilor

Duminica, 27 Martie 2011, ora 19:53
1208 citiri
Boc: Razboiul cu TVA-ul de 5% la alimente va fi castigat in Camera Deputatilor
Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc sustine ca, desi a fost pierduta o batalie, prin votul dat de Senat pentru mentinerea unui TVA de 5% la alimentele de baza, "razboiul" va fi castigat in Camera Deputatilor.

"Am convingerea ca, asa cum a fost si in alte situatii, in Camera Deputatilor Coalitia are majoritatea necesara si va adopta acele legi care au acoperire bugetara si care au sustinere in taxele si impozitele pe care noi le avem adunate la bugetul de stat.

Astfel, faptul ca in Senat nu s-a acordat importanta necesara nu e un lucru care sa ne bucure, noi vom analiza si in Coalitie acest aspect, dar e pierduta o batalie si noi vom castiga razboiul in Camera Deputatilor", a declarat, duminica, Emil Boc, potrivit Adevarul.

Precizarile acestuia vin in conditiile in care Senatul a respins, cu 53 de voturi "pentru", 46 de voturi "impotriva" si o abtinere, cererea de reexaminare formulata de presedintele Traian Basescu asupra legii privind reducerea TVA la 5% la alimentele de baza. Senatorii au mentinut, astfel, textul legislativ initial.

Opozitia incearca din nou sa treaca Legea TVA-ului de 5% la alimentele de baza

Anul trecut parlamentarii au adoptat proiectul legislativ propus de Opozitie, acesta fiind trimis presedintelui spre promulgare, dupa ce deputatii Puterii au invocat o eroare de comunicare la votul lor favorabil. Principala prevedere a legii este reducerea TVA la 5% pentru alimentele de baza.

Tot in 2010, Camera Deputatilor a adoptat si o propunere legislativa a deputatului PD-L Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca "venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

deputatii PD-L, intre care si ministri, au sustinut ca au votat din greseala in favoarea celor doua proiecte.

Presedintele a declarat, miercuri, ca ar putea lasa sa intre in vigoare o lege privind diminuarea TVA la alimente, daca cel care ii cere acest lucru ii garanteaza ca statul va mai putea sa plateasca salarii si pensii.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Emil Boc premier, #reducere tva alimente , #premier