Ziare.com

Boc: S-au semnat de opt ori mai multe contracte pentru fondurile UE

de Teodora Bodeanu
Marti, 07 Iulie 2009, ora 17:27

   

Boc: S-au semnat de opt ori mai multe contracte pentru fondurile UE
In primele sase luni din acest an s-au semnat de opt ori mai multe contracte pentru fondurile europene decat in perioada 2007 - 2008, a declarat premierul Emil Boc.

Astfel, de la 168 de proiecte semnate in cei doi ani precedenti, s-a ajuns, la 30 iunie 2009, la un numar de 1.261 de contracte, potrivit lui Boc.

De asemenea, a crescut semnificativ si numarul proiectelor aprobate, in special datorita reducerii birocratiei.

"In perioada 2007 - 30 iunie 2009, au fost aprobate 2.154 de proiecte, valoarea lor fiind de 3,7 miliarde de euro", a spus Boc, aducand aminte ca, inainte de preluarea puterii de catre actualul guvern, fusesera aprobate doar 420 de proiecte.

El a adaugat ca infiintarea Comisiei interministeriale pentru absorbtia fondurilor europene a fost eficienta. Astfel, a fost scurtat termenul de analiza si a fost modificata legislatia pentru achizitiile publice, pentru a mari transparenta.

"Am majorat cota de prefinantare, pentru proiectele europene, de la 15% la 20%, si apoi de la 20% la 30%. Acest lucru inseamna un sprijin extrem de important pentru autoritatile locale si firmele private", a spus Boc.

De asemenea, au fost acreditate sase din cele sapte programe sectoriale, singurul ramas pe dinafara fiind cel pentru transporturi.

Potrivit prim ministrului, s-au facut plati directe in valoare de 290 de milioane de euro, adica dublul valorii de 145 de milioane de euro, cat a fost in perioada 2007 - 2008.

"Romania are aprobate, din partea Comisiei Europene, 11 proiecte majore, in domeniul mediului, printre care se numara alimentare cu apa, tratarea apelor uzate si managementul deseurilor. Acest numar reprezinta cele mai multe proiecte acordate unui stat membru, pana in 2013, cu o valoare totala de 1,1 miliarde de euro", a adaugat Boc.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 790 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce ma intereseaza pe mine ?

Bomba asta fara ceas vorbeste doar ca sa se afle in treaba . Asta vrea sa fie o realizare sau vreun mesaj optimist , oricum este cel mai slab premier din istoria Romaniei de pana acum dar si din viitor . Acest zombie cu fata de om ne crede prosti si crede ca putem fi dusi de nas asa cum bate vantul . Vin alegerile si Basescu cu un astfel de premier(mascota) va pierde multe voturi

 

unde sunt banii pentru masura 141

Am depus dosarul pentru masura 141(apicultura) din ianuarie 2009 urmand ca in aprilie sa primesc raspunsul. Nici un apicultor nu a primit nici un raspuns la dosarele depuse. A trecut anul apicol si eu cred ca acesti bani se folosesc in alta parte. Domnule Boc, de ce am fost pusi pe drumuri? De ce am fost pusi sa cheltuim o multime de bani?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor