Boc: Somajul va creste in continuare

Duminica, 01 August 2010, ora 17:21
1756 citiri
Boc: Somajul va creste in continuare
Foto: arhiva

Premierul Emil Boc a declarat duminica, la videoconferinta cu prefectii, ca Guvernul estimeaza o crestere a somajului pana la sfarsitul anului, in contextul procesului de restructurare, scaderea ratei somajului in ultimele luni fiind una conjuncturala, determinata de perioada de vara.

"Pe aceasta analiza a executiei bugetare, se poate observa ca s-a inrautatit situatia bugetului de asigurari sociale pentru somaj, unde desi veniturile sunt similare cu cele din primele sase luni ale anului 2009, practic cheltuielile s-au dublat. Aici este o parte buna si o parte mai putin buna. Partea buna este ca veniturile nu au scazut, dar este de asteptat sa se dubleze cheltuielile legate de fondul de somaj, avand in vedere procesul de restructurare.

Chiar daca in ultimele patru luni avem o scadere a somajului - conjuncturala, determinata de perioada de vara - pana la sfarsitul anului vom avea in continuare o crestere a somajului", a spus Boc, informeaza Mediafax.

Scaderea economica, mai mare decat s-a anticipat

De asemenea, premierul a mai spus ca scaderea economica din Romania va fi mai mare in acest an fata de nivelul anticipat, din cauza deciziei CC, care a impus cresterea TVA.

Boc: Nu guvernam ca sa fim frumosi in sondaje

"Este posibil sa fie mai mare decat cea previzionata pentru cel putin doua cauze. In primul rand, faptul ca am fost obligati, datorita deciziei Curtii Constitutionale, sa umblam la TVA. In al doilea rand, datorita inundatiilor. Si, in al treilea rand, si al contextului economic si mondial in care inca ne aflam in momentul de fata", a completat premierul.

Autoritatile locale, amenintate ca li se taie banii

Tot in cadrul videoconferitei cu prefectii, Boc a spus ca autoritatile locale care nu vor efectua procesul de restructurare pana la termenul limita de 16 august, prin adoptarea noilor organigrame potrivit OUG 63/2010, nu vor mai primi bani de la Bucuresti din cotele defalcate.

"Pentru judetele cu restante la organigramele care trebuie trimise spre avizare la Agentia Nationala a Functionarilor Publici: luati act si incadrati-va in termen. 16 august este termenul limita pentru adoptarea de catre autoritatile locale a noilor organigrame care consfintesc ce scrie in OUG 63/2010.

Daca nu se face, le taiem banii. Asta e singura sanctiune, nu mai primesc bani din cote defalcate de la Bucuresti, si atunci sa vedem cum se vor descurca consiliile judetene sau primariile cu proprii lor bani, daca nu fac acest proces de restructurare. Lucrurile sunt foarte clare si ferme. Vom mai avea o videoconferinta in 15 august, sa vedem exact cum stam", le-a transmis Boc prefectilor, arata NewsIn.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Emil Boc somaj, #Romania somaj 2010, #Romania crestere economica 2010, #reducere functionari primarii , #premier