Boc, unui jurnalist insistent de la TVR: Sunteti de la Realitatea sau Antena 3?

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 22:40
2896 citiri
Boc, unui jurnalist insistent de la TVR: Sunteti de la Realitatea sau Antena 3?
Foto: Adevarul

Premierul Emil Boc s-a aratat deranjat de insistenta cu care jurnalistul de la TVR Mihai Radulescu il intreba despre solutii pentru protestatarii de la MF, Boc sustinand ca are impresia ca realizatorul lucreaza la Realitatea TV sau Antena 3.

Primul schimb de replici intre moderator sipremier a avut loc atunci cand primul l-a intrebat pe Boccat costa statul o zi de greva, sau cat costa o zi de neincasare a unor venituri care sunt datorate de agentii economici.Primul ministrua replicat printr-o intrebarecu dublu inteles.

"Dar cat costa Televiziunea Romana daca dvs nu veniti sa prezentati emisiunea pe care o aveti? (...) Dvs v-ati permite sa faceti asta? Ce faceti dvs intr-o asemenea situatie? (...) Dvs ma intrebati ce s-ar putea intampla daca nu se respecta legea. Eu va intreb pe dvs cat poate tolera TVR, daca dvs nu veniti sa tineti emisiunea, sa va tina in Televiziunea Romana?", a spus primul-ministru.

Ulterior, dupa ce Boc aafirmase in mod repetat canu poate da stimulente celor de la Finante pentru ca i-ar dezavantaja pe alti bugetari, Radulescu a incercat sa-l determine pe premier sa iasa din mesajul cu care venise. "Eu va intrebam, dincolo de mesaj -care probabil s-a inteles -as fi vrut sa aflam mai multe despre strategia dvs de actiune in eventualitatea in care lucrurile nu se opresc aici, pentru ca oamenii acestia (protestatarii, n.r.) sunt inca acolo", aspus jurnalistul de la TVR, care a primit o replica neasteptata de la primul ministru.

"Dvs am impresia ca sunteti de la Realitatea TV sau de la Antena 3, nu de la o televiziune publica. V-am raspuns la aceste intrebari si daca insistati, o sa va dau aceste raspunsuri", a raspuns Boc, vizibil iritat.

Dialogul tensionat nu s-a oprit insa."Bun, nu stiu de ce ar fi de denigrat un post sau altul. Sunt un ziarist ca oricare altul", i-a spus Mihai Radulescu. "Nu. Eu v-am spus doar ca, dupa ce v-am dat trei raspunsuri la aceeasiintrebare - ca se incalca legea si legalitatea - insistatipe aceeasi tema. Adica eu sa vin sa incit lumea la nerespectarea legii", a revenit seful Executivului, realizatorul precizand ca nu i-a cerut asa ceva.

Un alt schimb de replici in cadrul emisiunii a avut loc cand Boc a ramas surprins catimpul alocatse incheia,desi elnu apucase saspuna nimic despre Legea educatiei. "Gata? Am venit pentru cinci teme si am stat... ", a spus Boc, schitand un zambet. "Pentru cinci teme? Nu cred ca am stabilit un punctaj", aafirmatmoderatorul.

"Pai legea educatiei. Adica Guvernul si-a angajat ieri raspunderea pentru un proiect major de reforma a educatiei romanesti si n-am discutat nici macar un minut", s-a plans premierul.

"Nu stiu daca... Ati facut o solicitare in acest sens? Vreti sa...? Colegii din studio, putem prelungi un minut pentru ca altfel dl prim ministru spune ca suntem de la Realitatea sau de la Antena 3 pentru ca taiem acest interviu", a dat replica moderatorul.

"Nu, dar ma asteptam ca dvs, forma de lege educatiei sa aveti... Eu am spus doar ca ma asteptam sa mai discutam si altceva", si-a motivat Boc nemultumirea. Dupa acest moment, premierul a apucat saspuna cateva cuvinte despre Legea educatiei.

Boc, despre candidatura lui Baconschi la sefia PD-L: Oricine are orice baston in ranita

Premierul Emil Boc a mai declarat si ca Fundatia lansata de Teodor Baconschi este "benefica" pentru PD-L, adaugand ca ministrul de Externe poate candida pentru o functie de conducere in PD-L pentru ca "oricine are orice baston in ranita".

"Daca as fi avut timp si n-as fi fost ocupat cu problemele Guvernului va asigur ca si eu as fi participat la lansarea Fundatiei Crestin-Democrate a domnului Baconschi. Este un lucru benefic pentru partid, este o expresie a diversitatii de opinie si de abordari politice in interior cu privire la existenta curentului crestin-democrat, care reprezinta o componenta importanta a PD-L si din acest punct de vedere eu nu am altceva de spus decat ca o salut si regret ca nu am putut sa particip", a spus Boc.

Intrebat daca acest eveniment poate insemna ca Baconschi tinteste o pozitie de conducere in partid, Boc a raspuns: "Oricine are orice baston in ranita, insaPD-L este un partid democrat". Premierul a parafrazat gresitun citat din Napoleon Bonaparte, care a spus ca orice soldat are in ranita un baston de maresal.

In ceea ce priveste chiar candidatura lui Baconschila sefia partidului, Boc a spus ca "statutul PD-L ofera tututor membrilor toate sansele posibile pe care fiecare e liber sa si le fructifice", fara a da alte explicatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Boc TVR jurnalist, #Boc TVR Antena Realitatea, #Boc televiziuni, #Boc protest Finante , #premier