Boc: USL a distrus cota unica

Sambata, 28 Mai 2011, ora 18:29
1298 citiri
Boc: USL a distrus cota unica
Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc a afirmat sambata, la Baile Felix, intr-o reuniune cu prefectii, ca desi USL a "distrus" cota unica renuntand la mentinerea ei in programul economic propus, "apararea" ei va ramane obiectivul Executivului pe care-l conduce.

"In ciuda dificultatilor bugetare, Guvernul a aparat cota unica de 16% si ea va fi pastrata in continuare. Cota unica a fost distrusa de alianta socialista PNL-PSD, care a renuntat la cota unica, asa cum am vazut, prin programul pe care l-a propus, dar apararea acesteia a fost si ramane un obiectiv al Guvernului pe care il reprezint", a afirmat democrat-liberalul.

Cat priveste intregul program propus de USL, Boc a mentionat ca, "evident", el va fi analizat in detaliu.

"Dar ce se poate observa de la distanta este urmatorul lucru: ca acea guvernare mascata PNL-PSD din 2007 si 2008 a dus Romania la criza si a bagat-o in recesiune. Prin politicile lor din 2007 si 2008, au dus tara in sant.

Noi am reusit in acesti doi ani sa readucem Romania pe drum si deocamdata a iesit din recesiune, ca prima etapa a iesirii din criza. Daca-i lasam in continuare sa faca ceea ce stiu cel mai bine sa faca, si au demonstrat-o in 2007 si 2008, vor readuce Romania in criza si recesiune, pentru ca nu stiu decat sa faca promisiuni care n-au acoperire in economie si sa incerce sa castige voturi prin masuri populiste, uneori superpopuliste", a comentat premierul.

Boc, in fata prefectilor: In Romania, se cheltuieste mai mult decat produce

Programul economic al USL, prezentat vineri, prevede mentinerea plafonului de 16% pentru veniturile salariale ce depasesc 1600 de lei pe luna, in timp ce veniturile mai mici se impoziteaza diferentiat, cu cote de 8-12%.

Sub titlul "Un sistem fiscal stimulativ, echitabil si predictibil", USL propune pastrarea plafonului de 16% si introducerea unui impozit diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale. Astfel, pentru venit salarial pana la 800 de lei pe luna se aplica o cota de 8%, pentru un venit intre 800-1600 de lei pe luna se aplica o cota de 12%, iar pentru venitul peste 1600 de lei - cota este de 16%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Emil Boc premier, #emil boc usl, #cota unita emil boc , #premier