Boc: Voi fi cu ochii pe ANAF si pe Finante, in lupta cu evaziunea fiscala

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 15:59
1739 citiri
Boc: Voi fi cu ochii pe ANAF si pe Finante, in lupta cu evaziunea fiscala

Una dintre prioritatile pentru anul 2012 este combaterea evaziunii fiscale, in principal pe componenta accize, a anuntat premierul Emil Boc, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern.

"Lupta impotriva evaziunii fiscale va contribui la atingerea obiectivelor macroeconomice pe care ni le-am stabilit. Vreau sa stie ANAF si Ministerul Finantelor ca vom fi cu ochii pe ei si in special pe tot ce inseamna evaziune fiscala, astfel incat obiectivele sa fie asigurate", a declarat seful Executivului.

In cadrul sedintei de la Palatul Victoria, premierul Emil Boc a enumerat si alte prioritati pe care le are in vedere pentru acest an. Astfel, un "obiectiv major" este acela de a aduce 6 miliarde de euro, fonduri europene, respectiv o rata a absorbtiei fondurilor comunitare de minim 20%, dar si "cheltuirea cu eficienta a resurselor pentru investitii".

"Locurile de munca reprezinta prioritatea Guvernului. Pentru asigurarea acestei prioritati, avem in vedere cateva obiective majore. In primul rand, absorbtia fondurilor europene, iar obiectivul nostru este de a aduce in Romania sase miliarde de euro, ceea ce va face ca gradul de absorbtie a fondurilor europene sa fie de minim 20% in 2012", a explicat seful Executivului.

Emil Boc a adaugat, in context, ca "banii europeni sunt extrem de importanti pentru a ne putea mentine ritmul de crestere economica prognozat de 2,1% pentru 2012". Un al doilea obiectiv avut in vedere de Guvern il reprezinta "cheltuirea cu eficienta si transparenta a resurselor bugetare pentru investitii".

Pentru anul viitor sunt alocate, 38,1 miliarde de lei "pentru sustinerea investitiilor si a locurilor de munca ale romanilor". Un alt obiectiv propus de seful Executivului este cel privind "continuarea reformelor statului". Emil Boc a amintit de "reforma companiilor de stat, reforma sanatatii, reforma educatiei, reforma codului muncii, dar si reforma fiscala de consolidare a cadrului fiscal din Romania".

"In 2012 va invit sa nu avem in vedere anul electoral in primul rand ci sa avem in vedere interesul Romaniei", a conchis Emil Boc.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#evaziune fiscala, #Emil Boc, #fonduri europene, #locuri de munca , #premier