Ziare.com

Boc vrea mai multi angajati in departamentele care nu acceseaza fondurilor UE

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 18:49

   

Boc vrea mai multi angajati in departamentele care nu acceseaza fondurilor UE
Premierul Emil Boc i-a solicitat ministrului de Finante, Sebastian Vladescu, sa suplimenteze cu cate cinci angajati, in decurs de o saptamana, departamentele cu probleme in absorbtia fondurilor europene, fiind vorba de aproape 100 de posturi.

Premierul a reiterat ca absorbtia fondurilor comunitare reprezinta "o prioritate majora" a Guvernului si a mentionat ca vrea sa se elimine mecanismele birocratice care ar putea pune piedici procesului.

Vladescu: Multi dintre cei care iau fonduri europene nu sunt cinstiti

La inceputul lunii februarie, un raport al Centrului Roman de Politici Europene arata ca Romania a absorbit in primii trei ani de la aderarea la Uniunea Europeana doar 600 de milioane de euro din cele 5,6 miliarde de euro disponibile, adica aproximativ 10% din fondurile europene puse la dispozitie.

Performanta pare si mai mica daca avem in vedere faptul ca Uniunea Europeana a virat Romaniei circa 2 miliarde de euro in avans, pentru a asigura demarajul programelor si proiectelor.

Boc: Romania va atrage 4,3 miliarde de euro din fonduri europene

Tot la inceputul lunii feruarie, premierul Emil Boc isi exprima speranta, de la Sibiu, ca Romania va atrage in 2010 4,3 miliarde de euro din fonduri europene.

Totodata, un comunicat transmis miercuri de Banca Mondiala arata ca Guvernul Romaniei ar putea primi contra cost consultanta din partea BM, in special pentru cresterea capacitatii de absorbtie a fondurilor europene, potrivit intelegerii dintre executiv si oficialii institutiei financiare mondiale.

Romania ar putea primi consultanta de la Banca Mondiala pentru atragerea de fonduri UE

A.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 800 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cum ziceam si mai devreme,

mai bine mai tarziu decat niciodata! Avem nevoie mare de fonduri europene in aceasta perioada!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor