Boc vrea sa circule de Craciun pe centura Cluj - Napoca

Duminica, 05 Iulie 2009, ora 14:12
2308 citiri
Boc vrea sa circule de Craciun pe centura Cluj - Napoca
Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc a vizitat duminca santierul centurii de ocolire a municipiului Cluj-Napoca, Valcele-Apahida, afirmand ca isi doreste sa se poata circula pe acest obiectiv de Craciun.

"Obiectivul stim ca nu se poate finaliza integral anul acesta, dar cred, cu o mobilizare buna, ca putem de Craciun sa circulam pe centura, chiar daca nu este terminata la standardele de centura. Asta inseamna ca noi vom avea grija in continuare de finantare, iar dumneavoastra cu constructorii sa tineti acelasi ritm pe care il tineti in momentul de fata", a declarat premierul.

Acesta a cerut cat se poate de rapid documentatia pentru exproprierea ultimelor 200 de parcele de teren din tronsonul 3 al centurii. Premierul Emil Boc s-a angajat ca exista bani in buget pentru finalizarea acestui obiectiv, care a ajuns sa coste 150 de milioane de euro, in loc de 99.

Din aceasta suma, s-au cheltuit pana in acest moment 200 de milioane de lei. "Am pregatit sume de bani in buget si pentru centura Ploiestiului si pentru centura Clujului si pentru centura Timisoarei.

Avem peste 100 de milioane de euro pentru finalizarea acestor lucrari, pentru ca obiectivul este sa nu lasam lucrurile neterminate", a mai spus Boc.

Potrivit directorului Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, Ioan Pantelimon, lucrarile la centura de ocolire sunt ingreunate de lucrarile de consolidare a unei portiuni de drum, deoarece terenul contine argila prafoasa, iar panza freatica este aproape de suprafata. Centura de ocolare are o lungime totala de 30 km.

Premierul Emil Boc va vizita duminica si santierul autostrazii Transilvania

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cuprinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#Emil Boc, #centura Cluj Napoca, #finalizare centura Cluj , #premier