Ziare.com

Comisarul european pentru Dezvoltare vine in Romania

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 16:29

   

Comisarul european pentru Dezvoltare vine in Romania
Premierul Emil Boc, ministrul de Externe Teodor Baconschi si ministrul Finantelor Sebastian Vladescu se vor intalni cu Andris Piebalgs, comisarul european pentru Dezvoltare.

Andris Piebalgs va vizita Romania pe 24 si 25 iunie si va deschide cea de-a treia editie a "Taberei pentru Dezvoltare din Romania". Comisarul european are programate intalniri si cu reprezentanti ai Parlamentului si ai societatii civile din Romania, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene remis miercuri Ziare.com.

"Romania are o vasta experienta in domeniul tranzitiei, schimbarilor democratice si al reformei economice. Aceasta experienta nu trebuie pierduta - trebuie sa o utilizam impreuna pentru a ajuta tarile partenere sa-si transforme guvernele si sa construiasca societatea si institutiile", a declarat comisarul Andris Piebalgs, inainte de vizita in Romania.

In cadrul intalnirilor cu oficialii romani, comisarul va prezenta planul de actiune al Uniunii Europene in domeniul dezvoltarii si va sublinia nevoia ca Romania sa depuna eforturi pentru a ajunge la nivelul angajamentelor luate in cadrul politicilor europene.

Romania a alocat anul trecut 99 de milioane de euro pentru ajutoare pentru dezvoltare, ceea ce reprezinta 0,08% din Produsul Intern Brut. Astfel, tara noastra a fost printre statele UE cu cea mai mica contributie la fondul de dezvoltare.

L.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 436 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor