Cum devii fanul lui Boc? Urmaresti televiziunile de stiri (Opinii)

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 08:25
4831 citiri
Cum devii fanul lui Boc? Urmaresti televiziunile de stiri (Opinii)

Numai niste ageamii, care n-au batut Padisul nici macar cu jeep-ul, daramite cu pasul, deoarece la ideea ca si-ar putea petrece concediul in locuri mai ieftine decat Cipru li se increteste pielea de spaima, pot sa se intrebe la ce e bun drumul Rachitele-Prislop-Ic Ponor, ce trece prin fata casei parintesti a lui Emil Boc.

Si daca ar fi ageamii, mai treaca-mearga, desi numai scuza nu se poate numi, in lumea in care traim, sa fii neinformat cand te dai mare jurnalist. Doar ca nici de asta nu e vorba, ci despre cea mai ordinara manipulare.

Stirea prezentata drept "o informatie de ultima ora" la Realitatea TV si Antena 3 invita romanul la autoincendiere pe motiv ca in saracia lucie in care ne zbatem, Emil Boc isi face drum, el, care daca-l intrebai, pana in anii liceului, ce-i asfaltul, raspundea ca-i o specie de gaste.

Milioane de euro risipite, spuneau moderatorii, ca sa aiba familia Boc acces modern spre pensiunea fratelui premierului (construita cand clujeanul abia se alegea in primul mandat de primar), unde se si termina asfaltul - intrebare pe burtiera: "Credeti ca parintii lui Emil Boc au simtit criza?". Si "dezvaluirile" au continuat: proiectul este intepenit de o groaza de timp, s-a scumpit, si este executat de firma celebrului consilier PDL de Turda Silaghi.

Ce ar fi putut afla analistii, in candoarea lor de a racai tot, pana miros orice, si cu ocazia asta, si telespectatorii? Ca drumul de 21 de kilometri, finantat din bani europeni, a fost licitat in 2007, in timpul premierului liberal, a fost semnat in 2008, de fostul presedinte de CJ, liberal si el, iar lucrarea a inceput in timpul mandatului urmasului acestuia din urma, un pedelist. Ce importanta are politica, daca drumul, care face legatura cu Padisul, una dintre cele mai frumoase lumi asternute de Dumnezeu la picioarele romanilor, arata ca dracu, si care daca nu e terminat, in curand vor mai putea circula pe el doar SRS, Mugur Ciuvica si Bogdan Chirieac, cu jeep-urile? Niciuna, doar ca departe de realitate ideea ca Boc isi face drum pana acasa, la poalele culmilor unde s-a deprins cu coasa.

Mai departe: proiectul a fost facut de o firma angajata de Ministerul Dezvoltarii Regionale, tot in vremurile fostei guvernari. De bun ce-a fost (nu continea podurile, 9 la numar, de pilda), constructorul a trebuit sa intrerupa cursul firesc al lucrarilor, ca sa consolideze versantii. Deoarece dealurile curgeau in prapastie, perspectiva ca Apusenii sa fie strabatuti de turisti pana in Bihor parea un mit. De altfel, solutiile tehnice aberante ale proiectantului au facut ca lucrarea sa fie suspendata recent de CE de la decontare.

Si mai departe: consilierul PD-L a castigat licitatia alaturi de o firma din Ungaria, tot in mandatul PNL. Ca e un rasfatat al lucrarilor facute sub culorile portocalii, e adevarat. Numai ca in cazul de fata, pomana pe care ar fi primit-o n-are legatura cu Emil Boc.

Apoi: intrebarea "de ce sa treaca drumul si pe la Rachitele, un satuc intr-o comuna de 2000 de suflete?", pusa cu insistenta in platourile celor doua televiziuni, mi se pare nu rau-intentionata, ci tembela. Daca ar fi stiut cei care l-au taiat, dacii si romanii, ungurii sau tatarii, ca vor fi acuzati de "basism", ar fi abandonat ideea, desigur.

... Si uite-asa, privitor ca la teatru spre lipsa de coloana vertebrala a unor jurnalisti, incep sa-l indragesc pe Emil Boc. Din nou. Si daca eu sunt un imbecil, poate mai sunt si altii ca mine. Cu alte cuvinte... ce avem noi aici? Un bumerag!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Emil Boc drum Rachitele, #Boc bani drum Rachitele , #premier