Emil Boc: Am vazut o diversiune ordinara din partea unor televiziuni

Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 11:25
4307 citiri
Emil Boc: Am vazut o diversiune ordinara din partea unor televiziuni
Foto: Realitatea TV

Premierul Emil Boc s-a suparat din nou pe presa si a acuzat ca a vazut "o diversiune ordinara din partea unor televiziuni", atunci cand acestea au relatat despre intarzierea drepturilor banesti pentru incadratii in grupele 1 si 2 de munca sau despre pensiile romanilor.

"Vreau sa se inteleaga foarte clar ca legea care mareste salariile angajatilor din cele doua grupe de munca a intrat in vigoare la incepul lunii decembrie. In ianuarie, nu s-au putut achita drepturile, dar s-au achitat cumulat in februarie. In luna martie s-a revenit la normal si fiecare a primit atat cat a meritat. Efortul bugetar pe parcursul intregului an a fost de 403 milioane de euro", a subliniat noul ministru interimar al Muncii.

In ce priveste pensiile, premierul a dezmintit informatiile potrivit carora nu sunt bani pentru plata lor.

"Resping orice diversiune ca nu exista resurse pentru plata pensiilor. Nu exista nici o problema in Romania pentru asigurarea fondurilor necesare. Nu se pune problema scaderii pensiilor, ci dimpotriva, pensiile vor creste in 2012", a precizat premierul.

"Cat de curand va fi anuntata iesirea din recesiune"

Dupa ce a preluat interimatul de la Ministerul Muncii, de la Ioan Nelu Botis, seful Guvernului i-a multumit acestuia pentru colaborare, a subliniat ca pensiile vor creste in 2012, ca iesirea din recesiune va fi anuntata "cat de curand", si a confirmat anuntul potrivit caruia elevii vor avea o zi in plus de vacanta, de Paste.

"Vreau sa multumesc domnului ministru ca a reusit intr-un timp scurt sa faca tranformari structurale in legislatia muncii. Am apreciat munca domnului Botis, in special in privinta celor doua legi adoptate recent in Parlament, care vor ramane o piatra de temelie in domeniul legislatiei muncii", a spus Boc.

Emil Boc - ministru interimar al Muncii, dupa demisia lui Botis

Pentru perioada urmatoare, ministrul interimar al Muncii are drept prioritati imediate "pregatirea intrarii in vigoare a Codului Muncii - ale caror prevederi trebuie mediatizate - combaterea muncii la negru, si aprobarea normelor metodologice la legea zilierilor". Absorbtia fondurilor europene este o alta prioritate pentru Emil Boc.

"De fiecare euro absorbit depinde cresterea economica", a spus premierul.

Legat de numele viitorului ministru al Muncii, premierul a precizat ca-l va anunta dupa consultarea partenerilor din PD-L. "Postul este al PD-L, dar evident ca ii vom informa si pe colegii din coalitie", a afirmat Emil Boc.

In final, seful Guvernului, care asigura in perioada urmatoare interimatul la Ministerul Muncii, le-a urat romanilor "sa aiba ocazia sa petreaca Pastele alaturi de familie".

"Ii asigur pe romani ca mergem in directia buna a lucrurilor, iar partea grea va ramane in urma", a conchis Emil Boc, anuntand, inca o data, ca "asa cum prognozele o arata, cat de curand va fi anuntata iesirea din recesiune".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Boc preluare Botis, #Boc ministru Munca, #Boc pensii televiziuni , #premier