Emil Boc asteapta revenirea economiei germane

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 13:50
1022 citiri
Emil Boc asteapta revenirea economiei germane
Foto: gov.ro

Premierul roman Emil Boc si-a exprimat joi speranta ca, odata cu "revenirea economiei" Germaniei, sa se intensifice investitiile germane in Romania.

Boc l-a primit, joi, la Palatul Victoria, pe premierul landului german Baden-Wurttemberg, Winfried Kretschmann.

"Guvernul Romaniei este direct interesat de atragerea si continuarea investitiilor germane in Romania si speram ca, odata cu revenirea economiei germane, sa putem asista si la intensificarea investitiilor germane in Romania", i-a spus Boc lui Kretschmann.

In context, premierul roman a subliniat importanta cooperarii romano-germane in cadrul Strategiei Dunarii.

"Colaborarea noastra in cadrul Strategiei Dunarii a fost si ramane un obiectiv prioritar, unde suntem convinsi ca acum avem sansa sa devenim pragmatici sa implementam proiectele pe care le avem", a mai spus liderul de la Palatul Victoria.

La randul sau, Winfried Kretschmann a mentionat oportunitatile de care dispune landul Baden-Wurttemberg privind pregatirea profesionala pe care o poate oferi romanilor, in conditiile in care investitorii germani sunt interesati de forta de munca bine calificata.

"Aceste relatii, aceste contacte existente intre noi ar trebui intensificate nu doar pe plan economic, ci si atunci cand este vorba de competenta majora a landului pe care il reprezint - formarea profesionala, care intereseaza foarte mult companiile din landul Baden-Wurttemberg, interesate de investitii in Romania. Aceasta este sansa pe care noi o vedem ca primordiala si o oferim tarii dumneavoastra ca baza de schimb de experienta", a spus oficialul german.

El a mai aratat ca "este important pentru companiile care vin sa investeasca in Romania sa beneficieze de forta de munca calificata, sa-si poata promova aici activitatile comerciale si industriale".

"Iata, deci, o sansa enorma care se ofera noua, in cooperarea cu Romania, o tara care isi propune sa devina o tara puternic industrializata, prezenta pe plan economic", a mai afirmat premierul landului Baden-Wurttemberg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#relatii romano germane, #investitii germane Romania, #premier land german, #vizita premier german Romania , #premier
Comentarii