Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Emil Boc, despre Rosia Montana: Tergiversarea nu este o solutie

Luni, 29 August 2011, ora 22:58
1599 citiri
Emil Boc, despre Rosia Montana: Tergiversarea nu este o solutie
Foto: Arhiva

Seful Guvernului, Emil Boc, a apreciat ca proiectul Rosia Monata are doua mari probleme - economica si financiara - adaugand ca "ori alba ori neagra, eu cred ca o dezicie trebuie sa fie luata in functie de ce ne vor spune specialiastii din Ministerul Mediului".

"Pozitia mea a fost si ramane acceasi: cred ca proiectul Rosia Montana are doua probleme mari: prima este cea legata de mediu, pentru ca trebuie studiata, in continuare, conditiile, reglementarile europene, ce inseamna pentru sanatatea populatiei si, in final, prevenirea unor situatii dificile.

Trebuie sa ii ascultam pe cei care au decizia finala: specialistii din Ministerului Mediului, vocea tuturor expertilor, atat nationali cat si internationali, care sa ne asigure ca acolo nu avem de-a face cu o exploatare care sa efectueze mediul", a declarat premierul, invitat al lui Robert Turcescu la B1 Tv.

A doua componenta este partea financiara, sustine seful Guvernului, precizand ca actualul contract nu aduce beneficii statului. Totusi, Emil Boc recunoaste ca nu a vazut niciodata acest contract, insa "am auzit despre el".

"Dupa ce avem raspunsul la cele doua intrebari, putem merge mai departe si putem lua o decizie cu privire la continuarea sau necontinuarea proiectului. Nu vreau sa dau termene, mai intai discutam in Guvern. Cert este ca ministerele de resort trebuie sa dea raspunsul la cele doua probleme", a adaugat premierul.

Acesta a admis ca, fiind ardelean, este legat sentimental de Muntii Apuseni, insa a precizat ca "am obligatia sa ma raportez ca sef al Executivului, fara sa ma implic sentimental".

"Cred ca fiecare om care are spiritul ardelean are o oarecare retinere, pentru ca are o apropiere fata de ceea ce aurul reprezinta pentru Muntii Apuseni. Totusi, decizia trebuie luata in conformitate cu ce inseamna Rosia Monata pentru beneficiul tarii. Tegiversarea nu rezolva fondul probemei", a conchis premierul.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#emil boc rosia montana, #emil boc premier rosia montana , #premier