Emil Boc l-a umilit pe Crin Antonescu la... penibilitate (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 23:16
5634 citiri
Emil Boc l-a umilit pe Crin Antonescu la... penibilitate (Opinii)
Foto: TVR

Emil Boc are imaginea unui politician in corzi. Ca si cum ar fi fost lasat in offside de partid, premierul nu se simte prea bine nici la Guvern unde udemeristii ii pun bete in roate la fiecare strigare mai apasata a strazii.

Avem un prim-ministru fugarit, obosit, tot mai stresat si nesigur pe el, balbait in declaratii si oscilant in decizii. Pasi in spate, mult prea multe retrageri de pe fronturile de lupta. Astazi e, maine nu mai e nimic. De unde era o masina de editat perfecta, a ajuns astazi un razgandac continuu.

Nici nu se linistisera bine valurile demisiei ca o alta prostie a tinut prima pagina a tuturor ziarelor si televiziunilor. Cresterea de pensii si salarii. Mai corect spus, indexarea lor. Si mai drept formulat - recuperarea unei parti a taierilor din iulie 2010.

Nici Nicolae Ceausescu insusi nu a procedat mai neinspirat pe balconul din Piata Revolutiei in 21 decembrie 1989.

Toate declaratiile lui Emil Boc, toate actiunile din ultimele zile nu tradeaza altceva decat panica si frica in fata perspectivei de a disparea de pe scena politica dupa alegeri. Iar incercarea de a recupera imaginea terfelita de o guvernare haotica face sa dispara si cele cateva gesturi oneste si de buna credinta.

De unde pana acum atat Traian Basescu, cat si Emil Boc propovaduiau continuitatea austeritatii si consecventa in lupta cu populismul - luni partidul l-a fortat pe premier sa se faca de ras.

Sorin Frunzaverde a anuntat maririle, iar pana seara tarziu Emil Boc nu a mai fost in stare sa le anuleze. Ca de obicei presedintele a iesit sa-l mai salveze. Oricum, povestea s-a terminat ca la Radio Erevan - nici nu au fost, iar de-ar fi fost s-ar fi facut ca si cum nu ar fi existat.

La retragerile succesive ale Puterii in fata valului tot mai mare de nemultumiri exprimate in strada, te-ai fi asteptat ca asaltul Opozitiei sa fie pe masura. Cand colo, daca privesti spre tabara USL, te apuca rasu-plansul. Se poate si mai rau decat degringolada din inima Coalitiei.

Pentru ca daca amenintarea UDMR cu alegerile anticipate a aruncat in vrie PDL si l-a facut sa deschida la maxim robinetul populismului, condamnarea lui Nastase, reactia jenanta a pesedistilor despre moment, balbaiala din USL pe tema demisiilor si/sau grevei din Parlament au tinut toate din scurt prabusirea pedelistilor.

Si, pentru ca balanta penibilului sa fie tinuta bine in echilibru, Crin Antonescu a declarat, ca un adevarat socialist, ca se va imprumuta de bani pe perioada grevei parlamentare, pentru ca salariul de ales ii este unicul venit. Se va imprumuta in ciuda miilor de euro din conturi...

Insa castigatorul intrecerii intr-ale umilintei ratiunii si abilitatii politice este de departe tot Emil Boc. El a tinut sa nu taca si atunci cand ar fi putut sa ramana filosof. In amabilitatea generala a unei emisiuni TVR, la intrebarea in gluma despre remarca presedintelui ca a venit vremea ca si politicienii sa plateasca, premierul a raspuns ca da, asa este, Opozitia trebuie in sfarsit sa fie trasa la raspundere ca nu are grija de electoratul pe care il reprezinta.

Asa ironie a sortii mai rar. Din punctul asta de vedere, Emil Boc l-a umilit pe Crin Antonescu si s-a umilit singur in fata bunului simt.

In fata unei astfel de viziuni, chiar si incapatanarea premierului de a nu-si prezenta mandatul, pentru ca (indiferent daca face bine sau rau) el trebuie sa isi duca misiunea pana la capat oricum ar fi, paleste si devine comica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu salariu imprumut, #Boc majorari pensii salarii, #greba parlamentara USL , #premier