Emil Boc: Medicamentele vor exista, dar la preturi corecte

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 15:06
1773 citiri
Emil Boc: Medicamentele vor exista, dar la preturi corecte
Foto:romania-actualitati.ro

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca Guvernul va stopa plata arieratelor catre producatorii de medicamente, astfel incat sa putem avea un sistem prin care preturile sa fie corecte.

"E un obiectiv (n.red. - crearea unui nou sistem de distributie de medicamente) pe care Guvernul il are de a impiedica producerea de arierate. Vrem sa punem stavila acumularii unor datorii uneori nejustificate. Suntem acum in discutii pragmatice cu Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (...) Medicamente vor exista, dar la preturi corecte si prin proceduri corecte", a spus Emil Boc, intr-un interviu la Radio Romania Actualitati.

El a refuzat sa spuna in ce constau discutiile cu cele doua institutii, care ar putea aduce acest nou sistem, spunand doar ca sunt deocamdata preliminare.

Nu se opreste niciun proiect pe fonduri europene

Premierul Boc a mai spus, in cadrul aceluiasi interviu, ca nu exista pericolul de a se opri vreun proiect din fonduri europene, doar ca, pana cand e clar ca toate lucrarile sunt facute corect, acestea se vor acoperi de la buget, pentru a nu risca sa ni se opreasca total finantarea.

"In ultima instanta, autoritatea de management e ultima responsabila de cheltuirea banilor europeni. Decizia finala de a aplica corectia apartine autoritatii de management (..) Nu se opreste vreun proiect in Romania pe fonduri europene, doar ca acoperim de la buget partea necesara finantarilor si nu trimitem factura la Bruxelles pana nu ne convingem ca banii sunt cheltuiti corect (...) Autoritatile locale care au facut neregularitati vor suporta costurile", explicat seful Guvernului.

El a refuzat sa spuna daca se va face o remaniere care sa includa si restructurarea Guvernului prin adaugarea unui minister al fondurilor europene, repetand ca acest lucru se face, nu se discuta si ca presa va fi informata daca se face.

Austeritatea ne-a salvat de la derapaj

Seful Guvernului a mai spus si ca masurile de austeritate pe care le-a luat Guvernul au facut ca Romania sa nu riste intrarea in faliment, precum risca Grecia si alte state europene.

"In Europa si in lume lucrurile sunt departe de a fi linistite. In Romania, avem avantajul ca am luat masuri la timp pentru a evita derapajul. Pentru asta trebuie sa le multumim in primul rand romanilor. Toate astea ne arata ca aceste lucruri au fost corecte.

Chiar daca Romania are o pozitie relativ mai buna, trebuie sa fim vigilenti relativ la ce se intampla in lume. Romania e mult mai bine pregatita azi sa faca fata unei crize comparativ cum era in 2008, cand eram complet nepregatiti. Am recuperat statutul de tara in care se poate investi, pierdut in 2008. Trebuie sa ramanem prudenti, sa nu ne hazardam in populism", a declarat Emil Boc.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Emil Boc preturi medicamente, #EMil Boc fonduri europene, #Emil Boc facturi Bruxelles , #premier