Emil Boc: Nu vad anul 2012 roz (Video)

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 16:36
1848 citiri
Emil Boc: Nu vad anul 2012 roz (Video)

Premierul Emil Boc s-a aratat, marti, pesimist in privinta iesirii din criza in anul 2012, dar si-a exprimat speranta ca Parlamentul sa nu comita derapaje in politici, in contextul anului electoral.

Prezent la o dezbatere pe teme economice, premierul a recunoscut ca se teme de eventuale masuri populiste ale clasei politice, insa a subliniat ca guvernul pe care il conduce va continua pe linia politicilor fiscale prudente.

"Anul 2012 este un an crucial, decisiv, nu-l vad in roz. Il vad cu responsabilitate si, daca exista o temere, este temerea ca la nivelul clasei politice sa nu existe o repetare a greselilor trecutului, si ma refer la anul 2008. Daca anul 2012 va fi la fel ca anul 2008, din punct de vedere al politicilor economice si electorale, Romania se va scufunda, pentru ca nu are in acest moment alta alternativa decat de a nu face pasi inapoi.

Daca am o temere, am o temere legata de capacitatea clasei politice de a ramane consecventa cu politica de stabilitate fiscala si de a nu promite lucruri care nu au acoperire in economie. Pot sa va spun ca la nivelul Guvernului nu veti asista la derapaje de politici. Sper ca si la nivel parlamentar acest lucru sa nu se intample", a spus Boc.

In context, el a aratat ca exista pericolul revenirii economiei europene in recesiune si a avertizat ca Romania nu este imuna la acest fenomen.

"Se vorbeste tot mai mult la nivelul Uniunii Europene de pericolul revenirii recesiunii in anul 2012. Eu spun ca el nu este complet inlaturat si oricand este posibil. Un lucru este clar: Romania nu poate fi imuna la ceea ce se intampla pe pietele europene si mondiale, dar in acelasi timp este mult mai pregatita decat a fost in 2008 pentru a face fata provocarilor din anul 2012. Pentru a evita revenirea Romaniei in recesiune, nu avem alte alternative decat sa continuam drumul reformelor, sa nu facem niciun pas inapoi, sa cheltuim cat producem si ceea ce imprumutam sa ducem in investitii", a mai spus Emil Boc.

Apel la responsabilitate

Totodata, el a facut apel la responsabilitatea actualei coalitii de guvernare in politicile pe care le va sustine in 2012.

"De aceea, in politica pentru 2012 nu veti gasi nimic care sa aiba de a face cu anul electoral 2012, cu toate consecintele pentru ceea ce inseamna partidele care compun coalitia, dar cred ca o coalitie responsabila tocmai printr-un asemenea mod de manifestare isi poate demonstra credibilitatea, nu prin repetarea greselilor trecutului", a mai sus presedintele PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Emil Boc criza economica, #boc 2012 roz, #masuri economice Guvernul Boc, #boc parlament derapaje , #premier