Emil Boc promite mai multi bani pentru Ministerul Sanatatii, la rectificarea bugetara (Video)

Marti, 02 August 2011, ora 11:56
1366 citiri
Emil Boc promite mai multi bani pentru Ministerul Sanatatii, la rectificarea bugetara (Video)

Premierul Emil Boc a declarat, marti, ca Ministerul Sanatatii va primi mai multi bani la rectificarea bugetara si l-a laudat pe ministrul Attila Cseke pentru reforma in domeniu, sustinand ca incepe sa isi arate rezultatele.

Emil Boc si ministrul Sanatatii au inaugurat marti noua camera de garda de la Spitalul Universitar. Premierul a declarat ca investitia este "un succes al Ministerului Sanatatii si al conducerii spitalului".

"Investitia de 4 milioane de euro este o reusita a Ministerului Santatii si o dovada ca reforma pe care ministrul demarat-o isi arata rezultatele prin noi unitati", a declat premierul Emil Boc.

La rectificarea de buget din august, sanatatea va beneficia de resurse suplimentare, aproape 300 de milioane de lei, alti 150 de milioane de lei in fondul de rezerva, dar si credite de angajament de aproape 1 miliard de lei. Banii sunt destinati sustinerii reformei initiate de ministrul Cseke, sustine Emil Boc.

Premierul a adaugat ca in urmatorul an vor fi continuate masurile de reforma, precum impunerea pachetului minimal de servicii in cazul asigurarilor de sanatate. Pachetul ar urma sa fie finalizat si adoptat in Parlament pana in luna martie, urmand ca in 2012 sa intre in vigoare si cardul de sanatate si fisa electronica.

Spitalul Universitar are cea mai mare unitate de primiri urgente din Romania

Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, prezent la randul sau la inagurare, a declarat ca anul acesta vor fi date in folosinta cinci noi unitati de primiri urgente si a urat personalului medical de la Spitalul Universitar succes.

In cadrul unitatii de primire urgente functioneaza si un serviciu SMURD, urmand sa fie redeschis si heliportul din vecinatate. Noua camera de garda de la Spitalul Universitar este cea mai mare unitate de primiri urgente din Romania, cu o suprafata de 3.500 de metri patrati si cu aparatura moderna.

In unitate va lucra doar personal din cadrul spitalului. "Este vorba despre o sectie care se ridica la nivel european. Nu veti vedea nimic in minus fata de ce vedeti in orice tara europena", a spus ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Ministrul a adaugat ca in toamna vor fi inaugurate doua noi unitati de primiri urgente, la Spitalul Clinic Judetean Targu Mures si la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare, si ca exista finantare si contract semnat pentru o noua unitate de primiri urgente in cadrul Spitalului Floreasca din Bucuresti.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Emil Boc, #Boc rectificare Sanatate, #Boc bani Sanatate , #premier